Megosztás:

Force India: Semmi információnk nincs az F1 jövőjéről

A Force Indiánál azt remélik, az új tulajdonos lassan előáll valamivel.
A Force Indiánál azt remélik, az új tulajdonos lassan előáll valamivel. © Sahara Force India

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley arra panaszkodik, a királykategória csapatai semmi érdemi információt nem kapnak a Forma-1 jövőjével kapcsolatban, noha a sportág irányítása már január óta a Liberty Media kezében van.

A 2021-től életbe lépő motorformulával kapcsolatban jelenleg is folynak az egyeztetések az F1 elöljárói, valamint a csapatok és gyártók képviselői között, Fernley azonban azt mondja, arra számítottak, hogy mostanra látni fogják, milyen irányt is vesz majd a száguldó cirkusz az elkövetkezendő években.

„Bizonyos szempontból csalódott vagyok” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Rengeteget egyeztettünk, rengeteg ötleten rágtuk át magunkat. De amikor már 9 hónapja járunk egy bizonyos úton, az ember azt gondolná, egy kicsivel többet kapunk. A motorprogramot véglegesíteni kellene, az ugyanis mérföldkő a költségek kontrollálása szempontjából.”

„És aztán érkeznie kellene a költségkontrollal kapcsolatos terveknek, mert reagálnunk kell rájuk. Az óra ketyeg, nemsokára már a következő évvel foglalkozunk. Azt reméltem, mostanra már tudni fogunk valamit, legalább egy vázat arra, hogy merre tartunk – de nem kaptunk semmit.”

Fernley azt mondja, épp eleget egyeztettek már, ideje határozott döntéseket hozni.

„Rengeteg meetinget tartottunk zárt ajtók mögött. Most a Liberty-n a sor, hogy előálljon valamivel, amit meg tudunk fontolni. Ross [Brawn] nagyon gondosan áll hozzá mindenhez, beszélt a csapatokkal, megkapta a szükséges visszajelzéseket. Szóval megvan az irányvonal, amerre menni akarnak. Most viszont elő kell már állniuk valamivel a csapatok felé.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Hogyan élték meg a balesetet akkor és hogyan gondolnak ma a Jules Bianchival történtekre azok,...

Hozzászólások

( komment)