Megosztás:

A Force Indiánál csalódottak a Mercedes miatt

Csak Szingapúrban kap új motort a Force India, ott is csak egyet.
Csak Szingapúrban kap új motort a Force India, ott is csak egyet. © Autodromo Nazionale di Monza

A Force India technikai igazgatója, Andy Green elárulta, arra számítottak, hogy már a Belga Nagydíjon megkapják a továbbfejlesztett Mercedes-motort, és frusztráltak a csúszás miatt.

A Mercedes gyári versenyzői, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas már Spa-Francorchampsban a továbbfejlesztett erőforrással versenyezhettek, és korábban a Force Indiának, valamint a Williamsnek is azt ígérte a stuttgarti gyártó, hogy Belgiumban ők is megkapják az új fejlesztéseket.

A két csapatot most arról tájékoztatták, Szingapúrban kapják meg az új motort, akkor is csak egyet-egyet, a Force Indiának és a Williamsnek tehát majd döntenie kell arról, melyik versenyzőjét részesíti előnyben.

„Azt gondolom, magabiztosak lehetünk azt illetően, hogy büntetés nélkül eljutunk az idény végéig” – mondta Andy Green, a Force India technikai vezetője.

„Hogy örülünk-e annak, hogy egy motorral kevesebbet kapunk, mint a gyári csapat? Nem, nem örülünk. Hogy őszinte legyek, szívesen lennénk a helyükben.”

„Ez egy teljesítményt növelő fejlesztést, és mivel ez a két leginkább motorigényes pálya a szezon során, nagyon szerettük volna használni ezen a két futamon.”

Green hozzátette, eddig soha nem fordult elő, hogy a Mercedes csupán egyet ad partnercsapatainak a továbbfejlesztett motorból.

„Jelenleg az az ígéret, hogy Szingapúrban kapunk egyet. Eredetileg már Spában megkaptuk volna. Van némi csalódottság bennünk, ezt muszáj elmondanunk.”

„Mindig hasznos, ha több a motorerő, szóval jó lett volna, ha használni tudjuk a két, leginkább motorigényes helyszínen.”

A Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer kifejtette, a Mercedes azért óvatos, mert attól tart, megbízhatósági gondok támadhatnak a motorral.

„Korábban soha nem történt ilyen” – mondta arra reagálva, hogy csapata csupán egy motort kap a következő versenyen.

„Általában arra számíthatunk, hogy kettőt kapunk. Keményen dolgoznak azon, hogy így legyen. Előfordulhat, hogy meglesz Szingapúr előtt, de nem biztosak abban, hogy ez így történik.”

„Van néhány problémájuk a gyártással kapcsolatban, így nem elég magabiztosak azt illetően, hogy megbízható motort tudnak adni nekünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Fernando Alonso elárulta, van esélye arra, hogy jövőre egy olyan csapatnál versenyezzen, ahol...

Hozzászólások

( komment)