Forma-2-es versenyző apja lett a McLaren résztulajdonosa

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

A jelenleg a Forma-2-ben versenyző Nicholas Latifi édesapja, Michael Latifi lett a McLaren Forma-1-es csapatának résztulajdonosa.

A kanadai üzletember cége, a Nidala (BVI) Limited mintegy 200 millió fontos tőkeinjekcióval járul hozzá a McLaren Group tevékenységéhez.

Michael Latifi a McLaren Automotive, a McLaren Racing és a McLaren Applied Technologies részvényese lett.

„Nagy csodálója vagyok a McLaren brandnek, illetve üzleti tevékenységének” – mondta Latifi közleményében.

„A McLaren egy egyedülálló szervezet az autógyártásban, a versenyzésben és a technológiában izgalmas hosszú távú kilátásokkal, ezért is döntöttem a beruházás mellett. Büszke vagyok arra, hogy a része lehetek a McLarennek, és ennek a hihetetlen brandnek.”

Arról nem szólnak a hírek, hogy az üzlet révén adódhat-e lehetőség arra, hogy az üzletember fia, Nicholas Latifi a McLaren versenyzője legyen a jövőben.

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek