Verstappen vs. Ocon

Fotó: Az FIA utasítására módosított autóján a Ferrari

Fotó: F1VILÁG
Fotó: F1VILÁG

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) utasításának megfelelően változtatott versenyautójának tervezésén a Ferrari Forma-1-es csapata.

Az olasz istálló a másfél héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon egy olyan megoldással rukkolt elő, miszerint autóinak tükreit a ‘Halóra’ szerelte fel, és két apró szárnyelemmel egészítette ki.

A Nemzetközi Automobil Szövetség néhány rivális csapat panasza után megvizsgálta a Ferrari megoldását, és végül arra jutott, hogy a kiegészítő szárnyelemek nem felelnek meg a szabályoknak, azok ugyanis aerodinamikai szerepet játszanak. A Ferrarinak így a monacói versenyhétvégére módosítania kellett.

Az olaszok sokat nem gondolkodtak, egész egyszerűen leszerelték a két kiegészítő szárnyelemet a fejvédőről, a tükrök azonban továbbra is a ‘Halón’ maradtak.

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek