FP2: Hamiltont beidézték a versenyfelügyelők

Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, Mercedes, Le Castellet, Paul Ricard, FP1
Lewis Hamiltont beidézték a stewardsok a 2.szabadedzést követően, miután egy kicsúszást követően a pályára visszaérkezve tönkre tette Verstappen körét.
Bajsz Ádám

Bajsz Ádám

A kanadai verseny óta még mindig Sebastian Vettel botrányos büntetése jelentette a fő témát a paddockban. Azonban nagyon úgy fest, Hamilton csak tovább tetézi a rajongók és a nézőpontok közti ellentétet, köszönhetően egy a pénteki délutáni szabadedzésen elkövetett hibának.

Az ötszörös bajnok a pálya 3-as kanyarjába érkezett meg túl nagy tempóval, kitört az autó hátulja és a brit egy bóját is kiütve a jellegzetes kék-piros bukótérbe menekült. Onnan azonban úgy érkezett meg, hogy nem igazán vette tudomásul, hogy mögötte éppen Verstappen érkezik, akit megzavart ezzel. A holland 4-es kanyarból kijőve emiatt meg is csúszott és ő is letért a pályáról.

 A szabályzat 27.3 pontja a következőt írja: „ Ha egy autó elhagyja a pályát, a versenyző újra csatlakozhat, de ez csak akkor lehetséges, ha biztonságosan érkezik vissza és tartós előnyt nem szerez.”

Az eset már csak azért is különösen érdekes, mert a Ferrari a Montreal-ban történtek újra vizsgálását kéri továbbra is az FIA-tól és a pilóták is vegyes véleménnyel vannak a két héttel ezelőtti történtekről. Komoly visszhanggal járhat, hogy most Hamilton francia incidensét miként bírálják el. Természetesen amint lesznek újabb fejlemények az üggyel kapcsolatban, jelezzük.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!