Fry: Jó példát mutatnak a Honda versenyzői - F1VILÁG.HU

Fry: Jó példát mutatnak a Honda versenyzői

HIRDETÉS

A Honda ügyvezető igazgatója, Nick Fry szerint Jenson Button és Rubens Barrichello remek példa minden fiatal versenyző számára, így felettébb örül annak, hogy mindketten meghosszabbították szerződésüket a csapattal a jövő évre.

A Honda ügyvezető igazgatója, Nick Fry szerint Jenson Button és Rubens Barrichello remek példa minden fiatal versenyző számára, így felettébb örül annak, hogy mindketten meghosszabbították szerződésüket a csapattal a jövő évre.

Button hatodik szezonja elé néz a brackley-i bázisú alakulattal, míg Barrichello harmadik szezonját kezdi meg jövőre a Hondával. Az Európa Nagydíjnak helyet adó Nürburgringen Fry elmondta, pilótapárosuk példásan viseli az idei nehézségeket, és továbbra is motiváltan várja a versenyeket.

“Remek példát mutatnak a fiatal versenyzőknek, miként kell kezelni a nehéz helyzeteket” – mondta Fry. “Jenson és Rubens akár taníthatná azt, miként kell ilyen helyzetben dolgozni. Mindketten magas szinten versenyeznek, és a lehető legjobbat kihozzák a rendelkezésükre álló technikából, sokszor olyan teljesítményre képesek, amit lehetetlennek tartottunk korábban. Hatalmas dicséret illeti őket.”

“Első osztályú versenyzők mindketten. Tovább kell dolgoznunk az autón, hogy már a szezon második felében fejlődést tudjunk elérni, és jobban kezdhessük meg a jövő évet” – tette hozzá a Honda ügyvezetője.

Bár senki nem számított arra, hogy a Honda már a héten bejelenti jövő évi felállását, senki nem lepődött meg azon, hogy a japán cégóriás változatlan felállással kezdi meg a 2008-as idényt.

“Számomra soha nem volt kérdés, hol kezdem meg a jövő évet” – mondta Button. “Nem láttam okot arra, hogy mást kellene csinálnom. Rubens és én remek munkát végzünk az idei évben, és a kapcsolatunkkal sincsen gond. Természetesen nem egyszerű számomra az idei év, azonban folyamatosan lépünk előre, pozitív változások történnek, és az autó egyre jobb. Továbbá számos új magas beosztásban dolgozó szakember érkezik a csapathoz a jövő évben, akiktől mindenki fejlődést remél.”

“Fantasztikus emberek dolgoznak a Hondánál. Ez nem változott, bár úgy gondolom, hogy már mindenki sokkal pozitívabb, mint a szezon elején volt. Magabiztosan várjuk a 2008-as idényt, ahol mindenképpen fejlődést kell elérnünk” – tette hozzá Button. “Az idei évről sem szabad megfeledkeznünk, hiszen rengeteg dolgunk van még a hátralévő versenyeken.”

Barrichello a következőkkel folytatta: “Megtiszteltetés számomra. Ugyan az idei év igen nehéz számunkra, időről időre fejlődünk, és mindig is biztos voltam abban, hogy jól fogunk szerepelni 2008-ban. Izgatottan várom az előttem álló kihívásokat. Jenson és én remekül dolgozunk együtt. Rengeteg energiát kölcsönzünk a csapatnak, de ezt vissza is kapjuk. Úgy gondolom, hogy a következő év sokkal jobb lesz számunkra.”

Fry azt azonban nem jelentette be, ki lesz a Honda harmadik számú versenyzője a 2008-as idényben, ugyanis a jelenlegi tesztpilóta, Christian Klien komoly tárgyalásban áll a Spykerrel, és nem kizárt, hogy a múlt héten menesztett Alberst helyettesítheti a szezon hátralévő részében.

“Egyelőre várakozó állásponton vagyunk, mert még nem tudjuk, mik a tervei a Spykernek” – magyarázta Fry. “Nem szeretnénk Christian útjába állni, ha felkínálnak neki egy versenyzői ülést az idei évre, hiszen minden versenyző erről álmodik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!