Verstappen vs. Ocon

Fry: Még közel 1 másodperc a Ferrari hátránya

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry bevallotta, csapata nyers tempó tekintetében továbbra is közel 1 másodperces lemaradásban van a Forma-1-es mezőny élcsapataival szemben, így most mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb újításokkal lássák el az F2012-es versenygépet.


A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry bevallotta, csapata nyers tempó tekintetében továbbra is közel 1 másodperces lemaradásban van a Forma-1-es mezőny élcsapataival szemben, így most mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb újításokkal lássák el az F2012-es versenygépet.

Az istálló kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso ugyan meglepetésszerű győzelmet aratott az esős Maláj Nagydíjon, és most vezeti a bajnoki tabellát, a Ferrarinál nem kergetnek illúziókat, hiszen tudják, nagyon sok munka vár még rájuk, ha fel akarnak zárkózni riválisaikhoz.

„Nem számítottam arra, hogy egyik versenyzőnk vezetni fogja a bajnoki tabellát” – ismerte el Fry kedden.

„Már a tesztek elején tudtuk, hogy van néhány megoldásra váró problémánk. A gyárban mindenki nagyon keményen dolgozik ezen, hiszen még nagy utat kell megtennünk. Azt hiszem, száraz időmérőn körülbelül 8 tizedmásodperc hátrányban vagyunk.”

A szakember elismerte, nyirkos pályaviszonyok mellett, amikor az aerodinamikai tapadás kevésbé számít, az F2012-es meglehetősen jól teljesít, ám száraz pályán egész egyszerűen képtelenek a legjobb helyekért harconi.

„Alacsony tapadási szint mellett az autónk jól viselkedik, és úgy tűnik, ezek a körülmények elrejtik az F2012-es néhány problémáját. Ezt láthattuk is a melbourne-i hétvége pénteki napján, majd a malajziai versenyen.”

Fry elmondta továbbá, mindent megtesznek azért, hogy felgyorsítsák az idei autó fejlesztési programját, így már Kínában is számos újítás felkerül az F2012-es modellre.

„Folyamatosan dolgozunk azon, hogy javítsunk a helyzetünkön. Érkeznek új elemek, és a lehető leggyorsabban megpróbáljuk pályára vinni azokat. Öt újításunk lesz Kínára, néhány látható, néhány pedig kevésbé. Spanyolországban pedig egy nagyobb csomagot is bevetünk.”

„Jó lenne, ha korábban rendelkezésünkre állnának, de már így is előrehoztunk néhány alkatrészt, melyek mégsem Spanyolországban, hanem már Kínában felkerülnek az autóra.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek