Fry: Megoldást találtunk a költségek csökkentésére - F1VILÁG.HU

Fry: Megoldást találtunk a költségek csökkentésére

HIRDETÉS

A költségvetés maximalizálása az egyetlen kivitelezhető megoldás arra, hogy korádban tartsák a költségeket a Forma-1-ben, mondta a Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry egy nappal az FIA ülése előtt.

A költségvetés maximalizálása az egyetlen kivitelezhető megoldás arra, hogy korádban tartsák a költségeket a Forma-1-ben, mondta a Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry egy nappal az FIA ülése előtt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley a hónap elején levében értesítette a csapatokat arról, hogy szíve szerint már a 2009-es idénytől bevezetné a költségvetési limitet a Forma-1-ben, így a csapatoknak már most meg kell kezdeniük a munkát, hogy kitalálják, miként lehetne a leghatékonyabban elérni mindezt.

Annak ellenére, hogy David Richards szerint halva született ötlet a költségvetés maximalizálása a Forma-1-ben, Fry védelmébe vette Mosley-t, mert úgy érzi, hatásos lehet az új rendszer bevezetése a királykategóriában.

“Biztos vagyok benne, hogy sikeresen lehetne alkalmazni az új szabályt a Forma-1-ben” – mondta Fry az Autosportnak adott nyilatkozatában. “A történelem bebizonyította, hogy amit eddig csináltunk, az nem volt más, mint hogy egyik területből a másikba mozgattuk a pénzeket.”

“Azonban a csapatok költségvetése folyamatosan nőtt, mert a pénzmennyiség összefüggött a győzelem értékével. Teljesen mindegy, milyen technikai szabályokat vezetnek be a sportba, ez nem fog megváltozni. Olyan helyzetet kell előidéznünk, hogy kontrollálni tudjuk a költségeket. Az egyetlen logikus és mindannyiunk számára elfogadható megoldás pedig a költségvetés maximalizálása lenne.”

“Ezzel egy extra tényező is bekerül a sportba. Már nem csak a mérnökök munkáján, és az időzítésen múlnának a dolgok, hanem azon is, hogy ki milyen hatékonyan és miként költi a pénzét. Nem lesz egyszerű az átállás, hatalmas lesz a kihívás, azonban úgy gondolom, hogy hosszú távon mindenképpen ez a legjobb megoldás a Forma-1-nek” – tette hozzá Fry.

A csapatok pénzügyi képviselői csütörtökön találkoznak az FIA technikai tanácsadójával, Tony Purnellel Párizsban, hogy megbeszéljék a költségvetés maximalizálására vonatkozó új szabályokat.

Bár még rengeteg a megválaszolatlan kérdés, és azt sem tudni pontosan, miként kívánják bevezetni a költségvetési limitet a Forma-1-ben, Mosley elárulta, hogy egy pénzügyi szakbizottságot állítanának fel, amelynek az lenne a feladata, hogy felügyelje a csapatokat.

“A McLaren és a Ferrari tavalyi esete is bebizonyította, hogy ha minden erőforrást bevet, és megfelelően szakképzett brigáddal dolgozik az ember, akkor szinte mindent megtalál” – mondta Mosley. “Igen csekély annak az esélye, hogy valaki úgy tud csalni, hogy nem hagy nyomokat. Éppen ezért szerintem nincs akadálya a költségvetési limit bevezetésének, de még nagyon a kezdeti fázisban vagyunk.”

“A csapatok pénzügyi képviselői csütörtökön összeülnek Párizsban, hogy általánosságban beszéljenek az ügyről, aztán pedig szakértők és a csapatok bevonásával megkezdjük a kemény munkát, hogy minden eshetőségre felkészüljünk.”

Hirdetés

“Bízunk benne, hogy mindenünk meglesz ahhoz, hogy júniusra szabályt alkothassunk. Nyilvánvalóan lesznek olyan problémák, amelyekre nem készülhetünk fel előre, de akivel eddig beszéltünk, és számított a véleménye, az kivétel nélkül jó ötletnek tartotta a költségvetési limit bevezetését a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!