Fry: Nagy butaság lenne leírni a Mercedest - F1VILÁG.HU

Fry: Nagy butaság lenne leírni a Mercedest

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy nem úgy kezdte az idei évet, ahogy szerette volna, és eddig úgy tűnik, lemaradásban van az élcsapatokkal szemben, hiba lenne leírni a Mercedes GP-t, figyelmeztet a csapat ügyvezetője, Nick Fry.


Annak ellenére, hogy nem úgy kezdte az idei évet, ahogy szerette volna, és eddig úgy tűnik, lemaradásban van az élcsapatokkal szemben, hiba lenne leírni a Mercedes GP-t, figyelmeztet a csapat ügyvezetője, Nick Fry.

Az eddig három futamon három különböző alakulat versenyzője ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán. A Ferrari, a McLaren, és a Red Bull Racing is nyert már versenyt, azonban az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy a Mercedes még távol van ettől.

A német csapat eddigi legjobb helyezése egy harmadik hely volt, amit Nico Rosberg szerzett meg az elmúlt versenyen, ahol a Ferrari és a McLaren is hibázott az időmérőn, így velük meg sem kellett küzdenie.

Fry azonban magabiztos, és úgy gondolja, hogy még sok van csapatában, így idővel teljesen felzárkózhat az élmezőnyre, és harcba szállhat a győzelmekért, sőt még a bajnoki címére is esélyes lehet.

„Úgy gondolom, hogy egy hihetetlenül erős csapat vagyunk, és bári, aki alábecsül minket, az elég buta” – idézte Fry-t az Autosport.

„Fantasztikus embereink vannak. Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy Ross (Brawn) személyében a legjobb technikai vezetővel rendelkezünk, miénk a legjobb gyártó és motorszállító az F1-ben, arról nem beszélve, hogy két fenomenális pilótánk van.”

„Mindez azt jelenti, hogy nagyon erősek leszünk, és mindenünk, a pénzt is beleértve, megvan ahhoz, hogy jól végezzük a dolgunkat. Optimista vagyok. Erősek leszünk az idei szezonban. Azt persze nem tudjuk, hogy győzni tudunk-e, de szerintem ott leszünk az élmezőnyben.”

Fry szerint Michael Schumacher is egyre erősebb lesz, ahogy kezdi egyre jobban felvenni a ritmust három éves kihagyása után.

A szakember azonban elmondta, hogy teljes mértékben elégedett a hétszeres világbajnok eddigi teljesítményével, sőt vannak olyan dolgok, amikkel teljesen lenyűgözte.

Hirdetés

„Számomra Michael lenyűgöző” – magyarázta. „Még ezen a hétvégén is olyan szintű visszajelzéseket adott, amit ezelőtt még soha nem láttam, és nem csak a versenyzői eligazításon.”

„Mikor a fejhallgató rajtad van, lenyűgöző dolgokat hallhatsz. A kvalifikáción például úgy vezetett, hogy szinte végigkommentálta az egészet. Az FIA illetékesei, akik ugyancsak hallgatják a rádiót, szintén el voltak ájulva, hogy egy versenyző képes az ilyenre.”

„Minden egyes versenyen tanul valami kis újat, és szépen lassan, de biztosan áll össze a kép, és ezt is várod tőle. Nagyon jól kezelte a Malajziában történteket, és elég idős már ahhoz, hogy tudja, néha megtörténik az ilyen. Csak a pozitív dolgokat vitte magával, és én nem beszélném alá senki helyében.”

Schumacher a hatodik helyen autózott, mikor a futam tízedik körében a kerékanya elvestése miatt fel kellett adnia küzdelmet Sepangban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!