Furcsa baki miatt vették el Ricciardo leggyorsabb körét

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 09: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Rendkívül furcsa szituáció miatt veszítette el a versenyben futott leggyorsabb körét a Kanadai Nagydíjon Daniel Ricciardo.

Az ausztrál versenyző a vasárnapi verseny 70. körében futotta meg a futam leggyorsabb körét, később azonban kiderült, az mégsem az ő, hanem csapattársa, Max Verstappen nevéhez fűződik.

Ennek oka pedig nem más, mint Winnie Harlow kanadai divatmodell, aki a tervezettnél 1 körrel korábban, a 69. kör végén meglengette a kockás zászlót a mezőnynek.

Bár a versenyben résztvevők természetesen pontosan tudták, hogy a futam 70 körös, a Sportszabályzat szerint, ha valamilyen okból kifolyólag korábban meglengetik a kockás zászlókat, akkor a meglengetés előtti teljes kör alapján hirdetnek végeredményt.

Így adódott, hogy a vasárnapi versenyen ugyan 70 kört tett meg az F1-es mezőny, a végeredményt a 68. kör alapján határozták meg, Daniel Ricciardo tehát emiatt elveszítette a versenyben futott leggyorsabb körét.

Ebből a szempontból szerencse, hogy az utolsó két körben nem történt előzés a pályán, hiszen abban az esetben a furcsa baki miatt a pozíciócserék sem számítottak volna bele a verseny hivatalos végeredményébe.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a bakiért nem a zászlót lengető szupermodell a felelős, neki ugyanis egy körrel korábban adták oda a kockás zászlót.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!