Furcsa eredményeket szülhet a rádiószigor - F1VILÁG.HU

Furcsa eredményeket szülhet a rádiószigor

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a 2016-ban tovább szigorodó rádiótilalom furcsa eredményeket hozhat majd az előttünk álló idény versenyein.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a 2016-ban tovább szigorodó rádiótilalom furcsa eredményeket hozhat majd az előttünk álló idény versenyein.

Annak érdekében, hogy a versenyzők szerepét hangsúlyozza, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még tavaly döntött úgy, hogy szigorít a pilóta és a csapat között zajló kommunikációra vonatkozó regulákon.

A szabályok idén tovább szigorodnak, az egyik legnagyobb különbség a tavalyi szezonhoz képest pedig az, hogy a gumikopásra, az üzemanyag-fogyasztásra, valamint a motorbeállításokra vonatkozóan már nem lehet konstans üzeneteket váltani.

Toto Wolff szerint emiatt a versenyzők hibázni fognak majd, ami furcsa eredményeket hozhat.

„Több hibát kreál majd a szigorítás, ezért az eredmények is változatosabbak lesznek” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Az emberek azt akarják, hogy az esélytelenebb nyerjen. Beleunnak abba, ha a domináns autó győz. Persze óvatosan kell fogalmaznom – nem azt mondom, hogy újra dominálni fogunk, hanem azt, hogy az emberek, a rajongók, a nézők szeretik a gondolatot, miszerint az esélytelenebb nyerhet, az eredmények pedig másképp alakulhatnak. Ezek a szabályok ezt eredményezhetik.”

„Sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak ránk a rádiós üzenetek vonatkozásában a versenyek közben, amikor ugye rengeteg eszmecsere folyik a taktikákról, a motorvezérlésről és a gumiválasztásról. És ezekről a versenyzőknek kell majd dönteni. Szóval egy sokkal kevésbé optimalizált algoritmus lesz az egész folyamat, és több lesz a hibalehetőség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!