Furcsa ok miatt volt lassú Hamilton az austini időmérőn - F1VILÁG.HU

Furcsa ok miatt volt lassú Hamilton az austini időmérőn

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatánál elárulták, miért szerepelt meglepően gyengén az Amerikai Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton.
2019 United States Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A brit versenyző képtelen volt a rajtelsőségért harcolni Austinban, és csak az 5. helyről rajtolhatott a futamon, amit végül a 2. helyen fejezett be, ezzel pedig bebiztosította 6. világbajnoki címét.

A pole-ból csapattársa, Valtteri Bottas indulhatott, Hamilton pedig első időmérős körében érezte, valami nincs rendben az autóval. A szerelők pedig rögtön kiszúrták a problémát: a kormányon lévő egyik kapcsoló takarófedele hiányzott.

A Mercedes stratégiai főnöke, James Vowles elárulta, emiatt Hamilton gyorsköre során véletlenül elállítódott a motorfék.

„A kör során, a jobb keze alatt van egy forgókapcsoló, és ez a kapcsoló szabályozza a motorféket. Általában egy takarófedél van ezen, és az történt, hogy ez a fedél véletlenül lekerült róla” – mondta a szakember.

„Szóval a gyorskörében, valahányszor elfordította a kormányt, véletlenül módosította a motorféket, emiatt pedig a kör vége felé teljesítményt veszített. A szerelők abban a másodpercben kiszúrták, ahogy visszaért az autó, de nyilván addigra az első etapban már negatív hatással volt a dolog.”

Hamilton második gyorskörére orvosolták a problémát, a pályafeltételek viszont már nem voltak olyan jók, így a brit nem tudott javítani.

„A második etapban mindenki lassabb volt, a pálya lassult egy kicsit, a szél is változott, a pálya hőmérséklete szintén. Lewis pedig nem tudott az élen harcolni, így az 5. helyet szerezte meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!