Furcsa oka volt Kubica balesetének

Robert Kubica (POL) Williams Racing with the media. Brazilian Grand Prix, Friday 15th November 2019. Sao Paulo, Brazil.
Fotó: Williams
Robert Kubicának, a Williams F1-es versenyzőjének rendkívül balszerencsésen alakult a Brazil Nagydíj első edzésnapja, így szombaton lesz esélye arra, hogy 2010 után újra tapasztalatot gyűjtsön a pályáról.

Kubica az első szabadedzésen átadta autóját az istálló tartalékversenyzőjének, Nicholas Latifinek, így csak a második tréningen ülhetett be versenygépébe. A lengyel pilóta azonban így sem jutott messzire, a második edzés elején a korlátnak csapta a Williamset. 

Kubica úgy nyilatkozott meglehetősen furcsa volt számára a baleset, és csak akkor jött rá, hogy mi okozta, amikor visszanézte a felvételeket. 

„Az első köröm volt, amikor a 2-es kanyarban nagyon későn, nagyon csúnyán elveszítettem az irányítást az autó felett, amit nem igazán értettem. De aztán amikor visszanéztem, láttam, hogy a Haas előttem volt néhány másodperccel, ráhajtott a kerékvetőre, amivel elég sok vizet vert fel.”

Így került a víz az ideális ívre, ami Kubica balszerencséjét okozta.

„Én a kemény abroncsokon voltam, és csúnyán elveszítettem az irányítást. Frusztráló, mert szükségünk lenne a szerencsére” – folytatta. 

„Ez nem könnyű helyzet számunkra” – mondta Kubica. „Ma nem volt szerencsénk, de ez van. Ez a motorsport. Nagyon-nagyon furcsa volt. Csak akkor értettem meg, amikor visszanéztem a felvételeket, különben azt gondoltam volna, hogy valami eltört. De nem volt meghibásodás. Csak annyi történt, hogy teljesen elveszítettem az uralmat a kemény gumikkal a vízen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél