Futurisztikus első szárny: Tovább folytatódik a 2021-es F1-es autó fejlesztése - F1VILÁG.HU

Futurisztikus első szárny: Tovább folytatódik a 2021-es F1-es autó fejlesztése

HIRDETÉS
A Forma-1 vezetősége még augusztusban nyilvánosságra hozta az első fotókat arról, milyenek is lehetnek a száguldó cirkusz versenyautói 2021-ben. A munka azóta tovább folytatódott, az első- és hátsó szárny pedig azóta drámaian átalakult.
Alfa Romeo Racing C38, mechanical detail during 2019 Formula 1 FIA world championship, Spain Grand Prix, at Barcelona Catalunya from May 10 to 12 - Photo Antonin Vincent / DPPI  front wing

Fotókat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, a Forma-1, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonban hétfőn bemutatta a csapatoknak az újabb terveket.

A leglátványosabban az autó első szárnya változott augusztus óta: az sokkal futurisztikusabbá vált. A szárny jelenleg két méter széles, a szélcsatornás tesztek azonban tovább folytatódnak, hogy lehetne-e szűkíteni rajta anélkül, hogy az negatív hatással lenne a turbulenciát tekintve.

Szintén drasztikusan megváltozott a hátsó szárny is, mely szélesebb annál, mint amit nemrég bemutattak a szélcsatornás fotókon. Emellett az autó orrának csúcsát 25 mm-rel csökkentették, és a padlólemez is újratervezték, illetve módosítottak a fékekre, illetve a váltókra vonatkozó terveken.

A 2021-es regulákat várhatóan október végén hozzák nyilvánosságra, addig pedig tovább folytatódnak az új versenyautó tesztjei a szélcsatornában.

Az új autó fejlesztése egyébként „Lima” kódnéven fut.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!