Gasly: A Ferrari csütörtöki ideje elérhetetlen volt

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 19: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 19, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YG2PSZA92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull ifjú titánja, Pierre Gasly elismerte, nem tudott volna olyan jó kört futni a Forma-1-es csapatok utolsó előtti tesztnapján, mint amilyennel Charles Leclerc és a Ferrari az élen zárta a napot.

Leclerc 1 perc 16,231 másodperces időt ért el a Pirelli C5-ös keverékével csütörtökön, habár a monacói később megjegyezte, van még tartalék a Ferrariban, így tudnának ennél jobb kört is futni.

Gasly a 4. leggyorsabb volt tegnap: ő az eggyel keményebb C4-es keverékkel 1 perc 17,091 másodperces időt futott, mielőtt a pálya 9-es kanyarjában csúnyán a falnak csapta autóját.

Amikor a francia pilótát arról kérdezték, tudott-e volna Leclerc köréhez hasonlót futni, Gasly elárulta: „Őszintén szólva nem. Megpróbáltuk.”

„A Ferrari nagyon gyors, remek a tempójuk. Mi próbáltunk magunkra fókuszálni, nem pedig a többiekre. Van bennünk potenciál, sok mindent teszteltünk és tudjuk, hogy jó a teljesítményünk. Ugyanakkor azt gondolom, keményen kell dolgoznunk, mert a Ferrari nagyon gyorsnak tűnik.”

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas csütörtökön azt mondta, jelenleg leginkább a Red Bull-lal vannak nagy harcban. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Red Bull második-e a Ferrari mögött, Gasly így válaszolt: „Én nem rohannék ennyire előre, mivel még nem láttuk, mire képes a Mercedes.”

„Hamiltonnak volt egy nagyon erős köre [1:18,097] a közepes [C2] keveréken. Van még tennivalónk. Jó autónk van, de keményen kell dolgoznunk, hogy felzárkózzunk.”

Ennek ellenére Gasly azt mondja, elégedett a téli teszteken látottakkal, ráadásul a Hondával való közös munka is gördülékenyen megy.

„Dolgozni fogunk azokon a területeken, melyeken fejlődnünk kell, mert láthattuk, hogy minden csapat jó teljesítményre képes. Ugyanakkor azt gondolom, a csomagunk alapvetően elég jó.”

„A kasztni és a motor jó előrelépést jelent, a megbízhatóság kiváló volt, és a teljesítményünk is remek. Csak meg kell értenünk, hogyan maximalizáljuk a teljesítményt. Szóval lehet, hogy nem mi vagyunk a favoritok, vagy nem mi vagyunk a leggyorsabbak jelen pillanatban, de keményen fogunk dolgozni Melbourne előtt, és a lehető legjobb autóval érkezünk meg oda.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!