Gasly: A Ferrari csütörtöki ideje elérhetetlen volt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull ifjú titánja, Pierre Gasly elismerte, nem tudott volna olyan jó kört futni a Forma-1-es csapatok utolsó előtti tesztnapján, mint amilyennel Charles Leclerc és a Ferrari az élen zárta a napot.

Leclerc 1 perc 16,231 másodperces időt ért el a Pirelli C5-ös keverékével csütörtökön, habár a monacói később megjegyezte, van még tartalék a Ferrariban, így tudnának ennél jobb kört is futni.

Gasly a 4. leggyorsabb volt tegnap: ő az eggyel keményebb C4-es keverékkel 1 perc 17,091 másodperces időt futott, mielőtt a pálya 9-es kanyarjában csúnyán a falnak csapta autóját.

Amikor a francia pilótát arról kérdezték, tudott-e volna Leclerc köréhez hasonlót futni, Gasly elárulta: „Őszintén szólva nem. Megpróbáltuk.”

„A Ferrari nagyon gyors, remek a tempójuk. Mi próbáltunk magunkra fókuszálni, nem pedig a többiekre. Van bennünk potenciál, sok mindent teszteltünk és tudjuk, hogy jó a teljesítményünk. Ugyanakkor azt gondolom, keményen kell dolgoznunk, mert a Ferrari nagyon gyorsnak tűnik.”

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas csütörtökön azt mondta, jelenleg leginkább a Red Bull-lal vannak nagy harcban. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Red Bull második-e a Ferrari mögött, Gasly így válaszolt: „Én nem rohannék ennyire előre, mivel még nem láttuk, mire képes a Mercedes.”

„Hamiltonnak volt egy nagyon erős köre [1:18,097] a közepes [C2] keveréken. Van még tennivalónk. Jó autónk van, de keményen kell dolgoznunk, hogy felzárkózzunk.”

Ennek ellenére Gasly azt mondja, elégedett a téli teszteken látottakkal, ráadásul a Hondával való közös munka is gördülékenyen megy.

„Dolgozni fogunk azokon a területeken, melyeken fejlődnünk kell, mert láthattuk, hogy minden csapat jó teljesítményre képes. Ugyanakkor azt gondolom, a csomagunk alapvetően elég jó.”

„A kasztni és a motor jó előrelépést jelent, a megbízhatóság kiváló volt, és a teljesítményünk is remek. Csak meg kell értenünk, hogyan maximalizáljuk a teljesítményt. Szóval lehet, hogy nem mi vagyunk a favoritok, vagy nem mi vagyunk a leggyorsabbak jelen pillanatban, de keményen fogunk dolgozni Melbourne előtt, és a lehető legjobb autóval érkezünk meg oda.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek