Gasly a nagy baleset ellenére elégedett a tesztekkel

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Nem alakult jól a csütörtöki barcelonai tesztnap a Red Bull ifjú versenyzője, Pierre Gasly számára.

A francia versenyző utolsó tesztnapját teljesítette a 2019-es szezon előtt, ám mindössze 65 kört tudott megtenni, kora délután ugyanis nagy sebességgel kicsúszott a pályáról és a gumifalnak csapta autóját.

Gasly szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört. Ennek ellenére a fiatal versenyző optimistán nyilatkozott.

„Ma egy kicsit jobban odafigyeltünk a teljesítményre, és sokat tanultunk” – mondta a tesztnap végén a Red Bull pilótája.

„Sok még a tennivaló, de összességében elégedettek vagyunk. Jól érzem magam az autóban, és a csomaggal kapcsolatban is jók az érzéseim – a kasztni és a motor is nagyon jó.”

„Délután hibáztam a 9-es kanyarban és elveszítettem az uralmam az autó felett. Elég nagy baleset volt, de rendben vagyok. Egy kicsit remegtem, de alapvetően minden rendben. Leginkább a srácokat sajnálom a garázsban. Hosszú éjszaka vár rájuk, de a legfontosabb, hogy Max holnap autóba ül, és a pozitívumokra fókuszálunk.”

„Nem ideális így befejezni az utolsó tesztet, de a négy nap során sokat körözhettünk, és az mindenképp pozitívum. Jó a teljesítményünk, csak meg kell értenünk, hogyan maximalizálhatjuk a csomagunkat, hogy a lehető legjobb autóval érkezzünk Melbourne-be.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek