Gasly: A Red Bull nagyon elégedett a Hondával

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Problémamentes volt a Red Bull Forma-1-es csapata számára az első téli teszthét, az energiaital-gyárosok pedig rendkívül elégedettek új motorpartnerükkel, a Hondával.

Az osztrák csapat színeiben csütörtökön Pierre Gasly róhatta a köröket, a francia versenyző 146 kört tett meg Barcelonában, és végül a 11. legjobb idővel zárta a napot.

Gasly a Honda teljesítményével kapcsolatban elárulta, úgy érzi, elégedettek lehetnek.

„Szerintem nagyon jó. Ha a Toro Rossót nézzük, ők is nagyon gyorsak voltak a Honda-motorral, és mi is elégedettek vagyunk vele” – nyilatkozta a francia tehetség.

„Van még tennivaló, de szerintem a Honda nagyon jó munkát végzett a télen. És lesz még néhány dolog jövő héten, de az első négy nap igazán jó volt.”

A Honda F1-es főnöke, Tanabi Tojoharu szintén elégedett volt az új V6-os motorral.

„Biztató, hogy teljesíteni tudtuk a tervezett programot mindkét csapatunkkal” – fogalmazott a szakember.

„A csütörtöki napon is minden simán ment, rengeteg adatot gyűjtöttünk. Ez az első alkalom a hibrid érában, hogy két csapatot is ellátunk motorokkal, és ezen a teszten sokat tanultunk arról, hogyan dolgozzunk együtt mindkettővel.”

„Nem voltak különösebb gondok az erőforrással a teszt során. A következő pár napot azzal töltjük, hogy kielemezzük az adatokat, hogy előre tudjunk lépni a fejlesztésekkel az utolsó négy tesztnapon, a szezonnyitó ausztráliai verseny előtt.”

A köridők tekintetében nem remekelt a Red Bull – az összesített eredmények alapján Gasly 16., Max Verstappen 17. lett a 21 pilótából, előbbi versenyző azonban nem aggódik.

„Nagyon produktív napunk volt, megtettünk 146 kört, sok hosszú etapot futottunk, rengeteg tesztet elvégeztünk. Az általános érzések igazán jók az autóval kapcsolatban, még ha ez a köridőkben nem is mutatkozik meg.”

„Tesztelünk, tudjuk, mit csinálunk, szóval nagyon elégedett vagyok – és jövő héten folytatjuk a körözést.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek