Hírek

Gasly: Az én példám is bizonyítja, nem minden a pénz

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, eddigi pályafutása a bizonyíték arra, hogy a Forma-1-be való bejutás nem feltétlenül a pénzen múlik.

A 21 esztendős francia tehetség idén már egy teljes idényt végigversenyezhet a Red Bull kiscsapatánál, a Toro Rossónál.

Gasly 2013-ban csatlakozott a Red Bull juniorprogramjához, miután megnyerte a Forma Renault Eurocup bajnoki címét. Később a GP2-ben is a legjobb lett, a Forma Renault 3,5 literes géposztályában, illetve a japán Super Formula sorozatban pedig ezüstérmet szerzett.

„Alapvetően mindannyian tudjuk, hogy nem mindig a teljesítményen múlik. Fontos, hogy erős hátszeled legyen” – mondta Gasly a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Nekem nem volt menedzserem, teljesen egyedül voltam, küzdöttem a cápákkal a paddockban, és próbáltam helyet találni magamnak. És nagyon örülök, hogy összejött bármiféle menedzser nélkül – úgy, hogy nem fizettem az ülésemért.”

„Manapság ugyanis nagyon nehéz ezt megvalósítani. És jó, hogy látják a fiatalok, hogy lehetséges, meg lehet csinálni. Nem minden a pénz. Anélkül is összejöhet.”

Gasly azt mondja, mindig biztos volt abban, hogy el tud jutni a Forma-1-ig.

„Ha megnézzük, mit értem el, nem akarok arrogáns lenni, de megnyertem a 2 literes géposztályt, és másodikként zártam a 3,5 literes kategóriában. Azok közül, akik másodikak lettek a 3,5 literes sorozatban, néhányan egyenesen az F1-be kerültek. Danielre [Ricciardo], illetve Jules-re [Bianchi] gondolok.”

„Én bekerültem a GP2-be, és meg is nyertem. A második legfiatalabb győztes lettem Nico [Rosberg] után. A többi győztes közül Nico Hülkenberg az F1-ben van, Lewis Hamilton az F1-ben van, Nico az F1-ben volt, Stoffel [Vandoorne] az F1-ben van.”

„Szóval én, aki az egyik legfiatalabb győztes lett, miért ne kerülnék be? És aztán átkerültem a Super Formula sorozatba, úgy álltam hozzá, hogy ’rendben, egy újabb lépés, ha pedig jól teljesítek, az már a negyedik széria lesz, és ha ebben a négy szériában versenyképes vagyok, egyszer el kell jönnie a pillanatnak’.”

„Szóval csak nyomtam keményen, csak ez járt a fejemben.”

Fotó: Scuderia Toro Rosso

Gasly elismerte, sokszor volt dühös amiatt, hogy ennyit kell várnia az F1-es lehetőségre, ám úgy érzi, pszichológiai szempontból ez is sokat segített.”

„Bizonyos szempontból erősebb lettem mentálisan, mint korábban. Nincsenek rossz élményeim. Az ember mindig tanul valamit belőle – mindig magaddal tudsz vinni valamit, legyen az jó vagy rossz dolog.”

„Hosszú utazás volt, de rengeteg jó élménnyel. És hasznos tapasztalatokkal!”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
Mika Häkkinen egykori ellenfeléről, Michael Schumacherről mesélt, valamint arról, számára is nehéz elfogadni azt, ami a hétszeres világbajnokkal történt. Schumacher…