Hírek

Gasly: Az én példám is bizonyítja, nem minden a pénz

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, eddigi pályafutása a bizonyíték arra, hogy a Forma-1-be való bejutás nem feltétlenül a pénzen múlik.

A 21 esztendős francia tehetség idén már egy teljes idényt végigversenyezhet a Red Bull kiscsapatánál, a Toro Rossónál.

Gasly 2013-ban csatlakozott a Red Bull juniorprogramjához, miután megnyerte a Forma Renault Eurocup bajnoki címét. Később a GP2-ben is a legjobb lett, a Forma Renault 3,5 literes géposztályában, illetve a japán Super Formula sorozatban pedig ezüstérmet szerzett.

„Alapvetően mindannyian tudjuk, hogy nem mindig a teljesítményen múlik. Fontos, hogy erős hátszeled legyen” – mondta Gasly a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Nekem nem volt menedzserem, teljesen egyedül voltam, küzdöttem a cápákkal a paddockban, és próbáltam helyet találni magamnak. És nagyon örülök, hogy összejött bármiféle menedzser nélkül – úgy, hogy nem fizettem az ülésemért.”

„Manapság ugyanis nagyon nehéz ezt megvalósítani. És jó, hogy látják a fiatalok, hogy lehetséges, meg lehet csinálni. Nem minden a pénz. Anélkül is összejöhet.”

Gasly azt mondja, mindig biztos volt abban, hogy el tud jutni a Forma-1-ig.

„Ha megnézzük, mit értem el, nem akarok arrogáns lenni, de megnyertem a 2 literes géposztályt, és másodikként zártam a 3,5 literes kategóriában. Azok közül, akik másodikak lettek a 3,5 literes sorozatban, néhányan egyenesen az F1-be kerültek. Danielre [Ricciardo], illetve Jules-re [Bianchi] gondolok.”

„Én bekerültem a GP2-be, és meg is nyertem. A második legfiatalabb győztes lettem Nico [Rosberg] után. A többi győztes közül Nico Hülkenberg az F1-ben van, Lewis Hamilton az F1-ben van, Nico az F1-ben volt, Stoffel [Vandoorne] az F1-ben van.”

„Szóval én, aki az egyik legfiatalabb győztes lett, miért ne kerülnék be? És aztán átkerültem a Super Formula sorozatba, úgy álltam hozzá, hogy ’rendben, egy újabb lépés, ha pedig jól teljesítek, az már a negyedik széria lesz, és ha ebben a négy szériában versenyképes vagyok, egyszer el kell jönnie a pillanatnak’.”

„Szóval csak nyomtam keményen, csak ez járt a fejemben.”

Fotó: Scuderia Toro Rosso

Gasly elismerte, sokszor volt dühös amiatt, hogy ennyit kell várnia az F1-es lehetőségre, ám úgy érzi, pszichológiai szempontból ez is sokat segített.”

„Bizonyos szempontból erősebb lettem mentálisan, mint korábban. Nincsenek rossz élményeim. Az ember mindig tanul valamit belőle – mindig magaddal tudsz vinni valamit, legyen az jó vagy rossz dolog.”

„Hosszú utazás volt, de rengeteg jó élménnyel. És hasznos tapasztalatokkal!”

Szólj hozzá!