Gasly és Kvyat a Toro Rossónál folytatják

SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Daniil Kvyat of Russia and Scuderia Toro Rosso and Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso laugh in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2019 in Singapore. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-21MATNA1N1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Toro Rosso
Azt követően, hogy a Red Bull Forma-1-es csapata bejelentette, 2020-ban a Max Verstappen – Alexander Albon kettőssel folytatja szereplését, az energiaital-gyárosok kiscsapata, a Toro Rosso is felfedte jövő évi felállását.

A csapat kedden sajtóközleményben erősítette meg, 2020-ban is a Pierre Gasly – Daniil Kvyat párossal vág neki az F1-es küzdelmeknek. A Toro Rosso szerint mindkét versenyző bizonyított a 2019-es idény során.

Gasly a tavalyi, eredményes év után az idei szezont a Red Bull színeiben kezdte meg, teljesítményével viszont nem voltak elégedettek, így helyet cserélt Alex Albonnal, és visszaküldték őt a Toro Rossóhoz. A faenzai kiscsapatnál azt mondják, visszatérése óta a francia pilóta erős teljesítményt nyújt, mellyel kiérdemelte a csapat bizalmát.

„Nagy örömömre szolgál, hogy megtarthatjuk Pierre-t és Daniilt a következő szezonra” – mondta Franz Tost csapatfőnök. „Mindkét pilóta nagyon jó teljesítményt nyújtott idén, és bizonyították az F1-ben eltöltött éveik során, hogy nagyon versenyképesek, képesek kihozni mindent az autóból, és értékes visszajelzéseket adnak.”

Pierre Gasly hozzátette: „Nagyon örülök, hogy 2020-ban is a csapattal folytatom, és biztos vagyok abban, hogy izgalmas kihívások várnak ránk. A Toro Rosso mindig a legjobb lehetőségeket adta nekem ahhoz, hogy jól teljesítsek, és nagyon motivált és elkötelezett vagyok aziránt, hogy visszafizessem ezt nekik a lehető legjobb eredményekkel. A Toro Rosso évről évre fejlődik, és nagyszerű, hogy a részese lehetek ennek az utazásnak. Izgatottan várom, mit érhetünk el közösen 2020-ban.”

Gasly csapattársa Kvyat marad jövőre, aki idén egy dobogós eredményt is szállított a csapatnak a kaotikus Német Nagydíjon.

„Nagyszerű, hogy a csapatnál folytatom 2020-ban. Nagyon boldog vagyok, mert jól érzem itt magam. Jól ismerem a csapatot, és ők is jól ismernek engem, szóval könnyű megérteni egymást” – fogalmazott az orosz.

„Nagyszerű dolgokat értünk el közösen, mint például az idei, németországi dobogó, szóval remélem, hogy jövőre is erős idényünk lehet. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy a Forma-1-ben folytathatom, és mindent beleadok majd, hogy jó teljesítményt nyújtsak jövőre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél