Gasly készen áll átvenni Ricciardo helyét

Fotó: Scuderia Toro Rosso
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 27: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during practice for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 27, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, készen áll arra, hogy szintet lépjen, és 2019-ben átvegye Daniel Ricciardo helyét a Red Bullnál.

Az energiaital-gyárosok múlt héten jelentették be, a szezon végén távozik a csapattól Daniel Ricciardo, aki a következő 2 évben a Renault színeiben folytatja pályafutását.

Hogy ki veszi át az ausztrál helyét a Red Bullnál, arról még nem született döntés – jó esély van rá, hogy Carlos Sainz kap lehetőséget Max Verstappen oldalán, de persze többen is pályáznak a megüresedett helyre.

Köztük van Pierre Gasly is, aki idén első teljes idényét tölti a Toro Rossónál.

„Igen, kétségkívül szeretném, de nem gondolkodom ezen sokat” – mondta az ifjú francia a Marca című lapnak.

„Elégedett vagyok az eddigi szezonommal a Toro Rossónál, örülök, hogy itt lehetek. És jelenleg semmi szerint eldöntve szerintem.”

„Ugyanaz a helyzet, mint Carlos esetében. Mindketten várunk arra, hogy lássuk, mi történik.”

A 22 esztendős Gasly nem aggódik amiatt sem, hogyha esetleg túl korán kerül a Red Bull nagycsapatához, úgy jár, mint Daniil Kvyat.

„Nem. Ha gyors leszek, lesz esélyem. Koncentrálnom kell, meg kell bizonyosodnom arról, hogy gyors vagyok, a többi pedig jönni fog magától.”

„Az egész nézőpont kérdése. Vagy nézzük a Red Bullt, és mindazokat a versenyzőket, akik nem jutottak fel a nagycsapathoz, vagy pedig Verstappent, Vettelt és Ricciardót, és mindenki mást, aki sikeres volt.”

Ha viszont nem kerül a Red Bull Racinghez, Gasly örülne annak, ha Brendon Hartley maradna a csapattársa a Toro Rossónál.

„Nem érdekel, ki lesz a csapattársam jövőre, mert ha én akarok lenni a legjobb, a legjobb ellen is meg kell küzdenem. Ez az első szezonom az F1-ben, 22 éves vagyok, szóval boldogan maradok a Toro Rossónál, ha szükségük van rá. De természetesen amilyen hamar csak lehet, világbajnoki címekért akarok harcolni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!