Gasly már idén versenyt nyerne a Forma-1-ben

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 28: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing prepares to drive during day two of F1 End of Season Testing at Yas Marina Circuit on November 28, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by James Bearne/Getty Images)
2019-ben már versenyeket akar nyerni új csapatával, a Red Bull-lal Pierre Gasly.

2019-ben már versenyeket akar nyerni új csapatával, a Red Bull-lal Pierre Gasly.

A francia tehetség a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át, és már korábban is beszélt arról, nem azért került fel a Red Bullhoz, hogy Max Verstappen csapattársaként másodhegedűs legyen.

Gasly most egy interjúban azt mondta, tudja, hogy sokat kell még tanulnia, de már idén versenyeket akar nyerni.

„Ez lesz a második idényem az F1-ben, szóval tudom, hogy még van mit tanulnom” – mondta a Red Bull pilótája.

„Hétvégén ott voltam Mexikóban a Bajnokok Versenyén és beszélgettem Vettellel. Megkérdeztem tőle, mikor érezte igazán, hogy a legjobb formájában van a fejlődését tekintve. Azt mondta, 28 és 30 éves kora között.”

„Ahogy gyűjtjük a tapasztalatot, úgy fejlődünk, szóval tudom, hogy én is javulni fogok. De ha már az F1-ben vagyok, nyerni akarok, egy napon pedig a vb-címért szeretnék menni. A tapasztalatszerzés időbe telik, de ahhoz, hogy az ember bajnok legyen, a legjobbakat kell legyőzni. Max pedig kétségkívül az egyik legjobb jelenleg.”


„Szóval számomra ez egy óriási lehetőség, kiváló összehasonlítási alap.”

A Red Bullnál sokat várnak a 2019-es évtől, főleg a Hondával kötött egyezség miatt, Gasly azonban még nem tudja, mire is számítson.

„Nincsenek még konkrét céljaim a szezonra, hiszen nem tudjuk, mennyire lesz versenyképes az autó. A szabályok változtak, ráadásul motorbeszállítót is váltottunk. 21 versenyre mindössze 3 motorunk van, ez elég nehéz helyzet. Ha nem tévedek, tavaly mi [a Toro Rossónál] 8 motort használtunk el.”

„De ha a Red Bull jó autót épít, és esélyünk lesz a dobogós eredményekre és a győzelmekre, akkor megpróbálom kihasználni!”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!