Gasly már idén versenyt nyerne a Forma-1-ben

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
2019-ben már versenyeket akar nyerni új csapatával, a Red Bull-lal Pierre Gasly.

2019-ben már versenyeket akar nyerni új csapatával, a Red Bull-lal Pierre Gasly.

A francia tehetség a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át, és már korábban is beszélt arról, nem azért került fel a Red Bullhoz, hogy Max Verstappen csapattársaként másodhegedűs legyen.

Gasly most egy interjúban azt mondta, tudja, hogy sokat kell még tanulnia, de már idén versenyeket akar nyerni.

„Ez lesz a második idényem az F1-ben, szóval tudom, hogy még van mit tanulnom” – mondta a Red Bull pilótája.

„Hétvégén ott voltam Mexikóban a Bajnokok Versenyén és beszélgettem Vettellel. Megkérdeztem tőle, mikor érezte igazán, hogy a legjobb formájában van a fejlődését tekintve. Azt mondta, 28 és 30 éves kora között.”

„Ahogy gyűjtjük a tapasztalatot, úgy fejlődünk, szóval tudom, hogy én is javulni fogok. De ha már az F1-ben vagyok, nyerni akarok, egy napon pedig a vb-címért szeretnék menni. A tapasztalatszerzés időbe telik, de ahhoz, hogy az ember bajnok legyen, a legjobbakat kell legyőzni. Max pedig kétségkívül az egyik legjobb jelenleg.”


„Szóval számomra ez egy óriási lehetőség, kiváló összehasonlítási alap.”

A Red Bullnál sokat várnak a 2019-es évtől, főleg a Hondával kötött egyezség miatt, Gasly azonban még nem tudja, mire is számítson.

„Nincsenek még konkrét céljaim a szezonra, hiszen nem tudjuk, mennyire lesz versenyképes az autó. A szabályok változtak, ráadásul motorbeszállítót is váltottunk. 21 versenyre mindössze 3 motorunk van, ez elég nehéz helyzet. Ha nem tévedek, tavaly mi [a Toro Rossónál] 8 motort használtunk el.”

„De ha a Red Bull jó autót épít, és esélyünk lesz a dobogós eredményekre és a győzelmekre, akkor megpróbálom kihasználni!”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek