Gasly már sokkal jobban érzi magát a Red Bull autójában

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Az Azeri Nagydíjon már sokkal jobban érezte magát a Red Bull RB15-ös versenyautójában a csapat ifjú versenyzője, Pierre Gasly.

A francia versenyző Daniel Ricciardo helyét vette át az energiaital-gyárosoknál, a szezon első versenyein azonban sokat küszködött a csapat versenygépével.

Habár Bakuban több büntetés is hátráltatta, emiatt pedig a bokszból rajtolt, és a versenyen egy műszaki hiba miatt kiesett, Gasly azt mondja, sokkal jobban ráérzett autójára az utcai pályán.

„Rengeteg minden történt, nem alakultak jól számunkra a dolgok, de a pozitívumokat tekintve elmondható, hogy sokkal jobban éreztem az autót, sokkal inkább úgy vezethettem, ahogy akartam. Jobban éreztem az időmérőn is, és jó teljesítményt tudtam nyújtani a Q1-ben” – mondta Gasly, aki az időmérő első szegmensében a leggyorsabb volt Azerbajdzsánban.

„Mivel a bokszból rajtoltunk, tudtuk, hogy nehéz lesz felküzdeni magunkat az élre, de elég gyors autónk volt ahhoz, hogy a pontszerzők közé kerüljünk, és sokkal jobban is éreztem magam.”

„Van még tennivaló, de érzem, hogy egyre jobb a helyzet az első három versenyhétvégéhez képest. Sokkal inkább úgy vezethetem már az autót, ahogy én akarom, a saját stílusomhoz tudom állítani, és az a helyzet, hogy jó irányba tartunk.”

Arra a kérdésre, hogy esetleg a fejlesztéseknek köszönhető-e a formajavulás, Gasly így felelt: „Több dolog kombinációjának, a csapat is tudott tenni ezért, és én magam is. Egy kicsit változtattam a vezetési stílusomon, hogy maximalizálni tudjuk a potenciált.”

„Szépen lassan a teljes csomagon javítani tudunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek