Gasly még mindig küszküdik a Red Bull autójával

Fotó: Red Bull Racing
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 29: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 29, 2019 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YVBSPZU51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Pierre Gasly elismerte, egyelőre még küszködik az idei versenyautó beállításával.

A francia versenyző Bahreinben idei első pontjait szerezte azzal, hogy a 8. helyen ért célba, elmondása szerint azonban bőven van még hová fejlődniük, jelenleg ugyanis még nem érzi kényelmesen magát a Red Bull RB15-ösében.

Gasly számára már az előszezonban is akadtak problémák: a barcelonai teszteken összetörte autóját, Ausztráliában pedig a 17. helyről indulva 11. lett, Bahreinben pedig a két Renault kiesésének köszönhetően lett 8. a 13. helyről startolva.

Csapattársa, Max Verstappen mérlege eddig egy 3. és egy 4. hely.

„Meg kell találnom az irányt a beállításokkal, látnunk kell, hogy a mérnökök hogyan tudnak segíteni abban, hogy az autó jobban feküdjön a vezetési stílusomnak” – mondta Gasly a Motorsport.com című lapnak.

„És persze nekem is meg kell tudnom, hogyan tudnék javulni a vezetést tekintve. Még mindig úgy érzem, hogy nem tudom azt nyújtani az autóban, amit szeretnék. A helyzet az, hogy úgy érzem, nem tudom igazán nyomni, és az autó nem úgy reagál, ahogy várnám. Több a potenciál, de ki kell derítenünk, hogyan hozzuk ki belőle.”

Bár elmondása szerint a bahreini 8. hely kétségkívül előrelépés, legutóbbi versenyével még így sem volt elégedett.

„Természetesen nem vagyok elégedett. Vannak persze pozitívumok, de nem tartunk ott, ahol szeretnénk.”

„Ideje dolgozni a srácokkal, hogy lássuk, min tudok változtatni, hogyan tudnék alkalmazkodni az autóhoz a vezetési stílusommal – ez elég nehéz és kiszámíthatatlan dolog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!