Gasly még mindig küszküdik a Red Bull autójával - F1VILÁG.HU

Gasly még mindig küszküdik a Red Bull autójával

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Pierre Gasly elismerte, egyelőre még küszködik az idei versenyautó beállításával.
Fotó: Red Bull Racing

A francia versenyző Bahreinben idei első pontjait szerezte azzal, hogy a 8. helyen ért célba, elmondása szerint azonban bőven van még hová fejlődniük, jelenleg ugyanis még nem érzi kényelmesen magát a Red Bull RB15-ösében.

Gasly számára már az előszezonban is akadtak problémák: a barcelonai teszteken összetörte autóját, Ausztráliában pedig a 17. helyről indulva 11. lett, Bahreinben pedig a két Renault kiesésének köszönhetően lett 8. a 13. helyről startolva.

Csapattársa, Max Verstappen mérlege eddig egy 3. és egy 4. hely.

„Meg kell találnom az irányt a beállításokkal, látnunk kell, hogy a mérnökök hogyan tudnak segíteni abban, hogy az autó jobban feküdjön a vezetési stílusomnak” – mondta Gasly a Motorsport.com című lapnak.

„És persze nekem is meg kell tudnom, hogyan tudnék javulni a vezetést tekintve. Még mindig úgy érzem, hogy nem tudom azt nyújtani az autóban, amit szeretnék. A helyzet az, hogy úgy érzem, nem tudom igazán nyomni, és az autó nem úgy reagál, ahogy várnám. Több a potenciál, de ki kell derítenünk, hogyan hozzuk ki belőle.”

Bár elmondása szerint a bahreini 8. hely kétségkívül előrelépés, legutóbbi versenyével még így sem volt elégedett.

„Természetesen nem vagyok elégedett. Vannak persze pozitívumok, de nem tartunk ott, ahol szeretnénk.”

„Ideje dolgozni a srácokkal, hogy lássuk, min tudok változtatni, hogyan tudnék alkalmazkodni az autóhoz a vezetési stílusommal – ez elég nehéz és kiszámíthatatlan dolog.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!