Megosztás:

Gasly megkapta a rajtengedélyt

Gasly nem tudta megismerni a mexikói pályát a hétvégén.
Gasly nem tudta megismerni a mexikói pályát a hétvégén. © Scuderia Toro Rosso

Pierre Gasly, a Toro Rosso újonc pilótája mindössze 10 kört tudott megtenni a mexikói versenypályán – a francia így fog nekivágni a vasárnapi versenynek.

Gasly pénteken mindössze 10 kört tudott megtenni, amikor turbóprobléma miatt be kellett fejeznie a munkát. Szombaton a bokszból kihajtva, első körén motorproblémák miatt kénytelen volt megállni a pályán, és az időmérőn sem tudott elindulni, mivel a csapat még dolgozott az autóján.

„Egészen a hétvége kezdete óta nagyon őrülten alakulnak a dolgok. A csapatban mindenki a tőle telhető legjobbat nyújtotta, egyszerűen balszerencsések voltunk” – nyilatkozta Gasly.

„Számomra ez nagyon fájdalmas, mert ez egy új pálya, és az egyetlen dolog, amit szerettem volna, hogy megtegyek néhány kört, hogy szokjam. Jelenleg nem a kívánságaink szerint alakulnak a dolgok.”

Annak ellenére, hogy alig tudott néhányszor körbemenni a pályán, Gasly megkapta az FIA-tól a rajtengedélyt.

„Nem gyakoroltam a rajtot, nem próbáltam a bokszutcába való behajtást és a kerékcseréket sem gyakorolhattam” – mondta Gasly. „Akár ma is megérkezhettem volna Japánból, és indulhatnék rögtön a versenyen. Sosem volt ilyen versenyhétvégém.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A McLaren aerodinamikusa segítségével megmutatjuk, mi jelenti a legnagyobb kihívást a Forma-1...

Hozzászólások

( komment)