Megosztás:

Gasly meglepődött a Toro Rosso döntésén

Az ifjú tehetség F1-es szerződésre vágyott, de nem kapott a Red Bulltól.
Az ifjú tehetség F1-es szerződésre vágyott, de nem kapott a Red Bulltól. © Scuderia Toro Rosso

A Red Bull juniorprogramjának tagja, Pierre Gasly elárulta, nem érti, miért nem ő versenyezhet jövőre a Toro Rosso Forma-1-es csapatánál.

A faenzai istálló múlt héten jelentette be, hogy megújítja Daniil Kvyat szerződését, így változatlan felállással vág neki a 2017-es idénynek.

Gasly – aki jelenleg a második helyen áll a GP2-es bajnokságban – jó eséllyel pályázott a kiscsapat egyik ülésére, most azonban meglepődve áll a Red Bull döntése előtt.

„Természetesen egy kicsit meglepett a dolog. Elég jól álltak a dolgok, és aztán hirtelen felgyorsultak az események, és gyorsan aláírtak Daniillal” – mondta az ifjú versenyző.

„Egy kicsit meglepett a dolog, és nem is értettem, hogy miért történt így. De ez van. Tudjuk, hogy a Red Bull-nál néha nagyon gyorsan történnek a dolgok. Ezt láthattuk az elmúlt két idényben meghozott döntések esetében is. Ami történt, megtörtént, tovább kell lépnem.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull milyen magyarázatot adott döntésére, Gasly így felelt: „Nem magyarázták meg nekem. Ezért sem igazán értem. Csak annyit mondtak, hogy megvan az okuk, és miért tartják meg Kvyatot. Ennél többet nem tudok.”

„Sokat beszéltem Helmut Markóval az elmúlt pár napban, próbáltuk kideríteni, mi a legjobb számomra. Pontosan tudja, mik a céljaim, tudja, hogy az F1-be akarok kerülni. Szóval meg kell nézni a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy lássuk, mi a legjobb megoldás ahhoz, hogy elérjem ezt a célt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, nem nagyon találnak magyarázatot arra, Max...

Hozzászólások

( komment)