Verstappen vs. Ocon

Gasly megúszta: Nincs gond a Honda-motorral

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Nincsenek komoly problémák Pierre Gasly Honda-motorjával azok után, hogy a francia versenyző a második melbourne-i szabadedzés után az erőforrásra panaszkodott.

A Red Bull számára biztatóan alakult az ausztrál nyitónap, csupán a második tréning végén volt némi ok aggodalomra, Gasly ugyanis a rádión azt közölte csapatával, elment az erő Honda-motorjából.

„Volt egy kisebb erővesztés az utolsó körben, szóval úgy döntöttünk, hogy a bokszba hajtunk és megvizsgáljuk” – mondta a fiatal francia, aki a 4. legjobb idővel zárta a napot Melbourne-ben.

A Honda aztán át is nézte a V6-os erőforrást, és végül megerősítették, hogy kisebb probléma volt vele – hogy pontosan mi, azt nem közölték, ám a történtek nem lesznek hatással a hétvége további részére.

Ami a Red Bull autóját illeti: Gasly elégedett az elért fejlődéssel.

„Pozitív napunk volt. Megtettem, amit lehetett az autóval, de még van tennivalónk. Láthattuk, hogy a Mercedes gyors, ahogy vártuk is. Jelenleg megpróbálunk a csomagunkra fókuszálni, illetve arra, hogy miképp hozzuk ki belőle a legtöbbet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: A legjobb onboard-felvételek az Ausztrál Nagydíjról

A Mercedes győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es idény első versenye, és bár a melbourne-i idénynyitónál láttunk már jóval izgalmasabb versenyeket is, azért bőven voltak látványos momentumai az Ausztrál Nagydíjnak. A lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintva megnézheted a legjobb belső kamerás felvételeket Melbourne-ből.

Friss hírek