Verstappen vs. Ocon

Gasly nagyon elégedett az új Honda-motorral

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Az új specifikációjú Honda-motornak köszönhetően sikerült felzárkóznia a vasárnapi Kanadai Nagydíjon Pierre Gasly-nak – ezt a Toro Rosso versenyzője mondta a futam után.

A Honda egy továbbfejlesztett motorral érkezett Montrealba, Gasly használta is az edzéseken, ám a harmadik tréningen tapasztalt problémák miatt az időmérőn már a régebbi specifikációt használta.

A gyenge időmérő – illetve a Honda alapos vizsgálatai után – az a döntés született, egy teljesen új erőforrást kap a francia versenyző a futamra, az új specifikációnak köszönhetően pedig a 19. helyről Gasly felkapaszkodott a 11. helyre.

Amikor a Motorosport.com arról kérdezte az ifjú versenyzőt, a régi motorral végezhetett-e volna ilyen jó pozícióban, így felelt: „Nem. Nem végeztünk volna így, a versenyt látva [Sergio] Perez mögött zártunk volna, szóval a 14. helyen.”

„Jó döntés volt kicserélni, mert a másik motorral még a 16. helyről sem tudtam volna felzárkózni. Jól döntöttünk, még ha kicsit hátrébbról is indultunk.”

Gasly a nyitókör végén már a 15. helyen autózott, azon kevesek közé tartozott, akik kerék a kerék elleni csatákban tudtak előrelépni a futamon.

„Megelőztem egy Haast, illetve egy Force Indiát is az egyenesben – ez idén először fordult elő. Szóval számomra az új motor jónak tűnik, ígéretes.”

A Toro Rosso versenyzője szerint az új motor minden tekintetben előrelépés: „Mindenben. Egyszerűen jobb a teljesítménye. És az akkumulátort tekintve is jobb, az energiakezelést tekintve is. Szóval remek előrelépés.”

Gasly azt mondja, a szombati problémák nélkül a pontszerzés is összejöhetett volna.

„Határozottan elérhető lett volna a top 10, de nehéz megmondani, pontosan hol végeztünk volna. Nem végeztünk annyira hátul. Azt hiszem, [Esteban] Ocon 10 másodperccel Charles [Leclerc] előtt volt, talán vele harcolhattunk volna. Legalább 1-2 pont elérhető lett volna.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek