Gasly nagyon elégedett az új Honda-motorral

Fotó: Scuderia Toro Rosso
MONTREAL, QC - JUNE 10: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 10, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az új specifikációjú Honda-motornak köszönhetően sikerült felzárkóznia a vasárnapi Kanadai Nagydíjon Pierre Gasly-nak – ezt a Toro Rosso versenyzője mondta a futam után.

A Honda egy továbbfejlesztett motorral érkezett Montrealba, Gasly használta is az edzéseken, ám a harmadik tréningen tapasztalt problémák miatt az időmérőn már a régebbi specifikációt használta.

A gyenge időmérő – illetve a Honda alapos vizsgálatai után – az a döntés született, egy teljesen új erőforrást kap a francia versenyző a futamra, az új specifikációnak köszönhetően pedig a 19. helyről Gasly felkapaszkodott a 11. helyre.

Amikor a Motorosport.com arról kérdezte az ifjú versenyzőt, a régi motorral végezhetett-e volna ilyen jó pozícióban, így felelt: „Nem. Nem végeztünk volna így, a versenyt látva [Sergio] Perez mögött zártunk volna, szóval a 14. helyen.”

„Jó döntés volt kicserélni, mert a másik motorral még a 16. helyről sem tudtam volna felzárkózni. Jól döntöttünk, még ha kicsit hátrébbról is indultunk.”

Gasly a nyitókör végén már a 15. helyen autózott, azon kevesek közé tartozott, akik kerék a kerék elleni csatákban tudtak előrelépni a futamon.

„Megelőztem egy Haast, illetve egy Force Indiát is az egyenesben – ez idén először fordult elő. Szóval számomra az új motor jónak tűnik, ígéretes.”

A Toro Rosso versenyzője szerint az új motor minden tekintetben előrelépés: „Mindenben. Egyszerűen jobb a teljesítménye. És az akkumulátort tekintve is jobb, az energiakezelést tekintve is. Szóval remek előrelépés.”

Gasly azt mondja, a szombati problémák nélkül a pontszerzés is összejöhetett volna.

„Határozottan elérhető lett volna a top 10, de nehéz megmondani, pontosan hol végeztünk volna. Nem végeztünk annyira hátul. Azt hiszem, [Esteban] Ocon 10 másodperccel Charles [Leclerc] előtt volt, talán vele harcolhattunk volna. Legalább 1-2 pont elérhető lett volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!