Gasly nem aggódik, de tudja, változtatnia kell - F1VILÁG.HU

Gasly nem aggódik, de tudja, változtatnia kell

HIRDETÉS
Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője nem aggódik versenyzői ülése miatt, de szeretné, ha végre jönnének az eredmények számára – ezen dolgozik a csapattal együtt.
Pierre Gasly, Red Bull Racing,

Gasly eddig csupán 37 pontot szerzett az idei évben, míg csapattársa, Max Verstappen 100 ponttal a tabella 4. helyét foglalja el. A francia pilóta idei legjobb eredménye két 5. hely volt Monacóban és Kanadában, míg Verstappen már dobogós helyezést is szerzett. 

Már többször felmerül a pletyka azzal kapcsolatban, hogy Gasly ülése veszélyben lehet: a Red Bull híres arról, hogy ha egy versenyzővel nem elégedettek, akkor akár év közben is elküldik őt – akárcsak Daniil Kvyatot 3 évvel ezelőtt.

A RaceFans kérdésére azonban Gasly Ausztriában elárulta, nem aggódik jövője miatt. 

„Nem, nem igazán” – válaszolta a francia. „Azt hiszem, most világos, hogy senki nem boldog, és örülök legkevésbé a teljesítményünknek, hiszen versenyző vagyok.”

„Úgy érzem, amit mutatunk, messze van a potenciáltól, ami bennünk van, szóval ennek senki nem örül. Most csak megpróbálunk arra koncentrálni, hogy mindent összerakjunk. Ugyanez van az én oldalamról is: vannak dolgok, amit jobban tudunk csinálni. Mindannyian tudunk jobbak lenni, de nyilvánvaló, hogy ennél több van bennünk: ez a fő dolog, amire koncentrálnunk kell.”

Gasly elmondta, a versenyzési stílusát próbálja hozzáilleszteni az autóhoz, ezen a területen azonban még bőven van feladatuk. 

Nekem is változtatnom kell, de a csapat is megpróbál utat keresni ahhoz, hogy a saját, természetes vezetési stílusomhoz visszatérhessek” – mondta a Red Bull-pilóta. „Szóval úgy gondolom, mindkettő igaz, de nekem is változtatnom kell, ez biztos. Még mindig vannak dolgok, amin javíthatok, hogy jobban alkalmazkodjak az autóhoz, és erre koncentrálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!