Gasly nem ijedt meg a Red Bulltól és Verstappentől

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A 2019-ben már a Red Bull színeiben versenyző Pierre Gasly azt mondja, egyáltalán nem fél attól, hogy egy topcsapatnál kell bizonyítania, és Max Verstappentől sem ijedt meg.

A 2019-ben már a Red Bull színeiben versenyző Pierre Gasly azt mondja, egyáltalán nem fél attól, hogy egy topcsapatnál kell bizonyítania, és Max Verstappentől sem ijedt meg.

Gasly a Red Bulltól távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át jövőre. A francia a Toro Rosso csapatától érkezik, így az energiaital-gyárosok két fiatal tehetséggel vágnak neki az új idénynek. A két versenyző ráadásul jól ismeri egymást, hiszen korábban egymás ellen versenyeztek gokartban.

„Emlékszem, egyszer mind a négy futamban én voltam a pole-ban, de a négyből két versenyt mindketten a füvön fejeztük be” – mondta Gasly a minap egy interjúban.

„Max már akkor is nagyon agresszív volt. Tiszteltük egymást és kemény versenyeket futottunk, de nem volt szoros a kapcsolatunk.”

Gasly mindazonáltal azt mondja, végül baráti kapcsolatba kerültek Verstappennel, „habár külön utakat jártunk be az F1-ig”.

A francia versenyző egy évvel idősebb Verstappennél, a holland viszont már gyökeret tudott verni az F1-ben.

Arra a kérdésre, hogy emiatt érzi-e a nyomást, Gasly így felelt: „Mindig volt rajtam nyomás.”

„Ezért sem félek tőle most, hogy a Red Bullnál versenyzem jövőre – mert hozzászoktam. És alig várom, hogy párbajozzak Maxszel!”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Friss hírek