Gasly: Nem tudom, hány versenyen állok rajthoz - F1VILÁG.HU

Gasly: Nem tudom, hány versenyen állok rajthoz

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Toro Rosso színeiben hétvégén debütáló Pierre Gasly elárulta, fogalma sincs arról, hogy hány versenyen állhat rajthoz a 2017-es idényben.

Gasly Daniil Kvyat helyett ülhet autóba a hétvégi Maláj Nagydíjon, és várhatóan jövő hétvégén, Japánban is vezetheti a Toro Rosso versenygépét.

Az olasz istálló egyik szponzorának főnöke a napokban úgy nyilatkozott, Gasly megbízatása egyelőre csak két futamra szól, és maga a francia pilóta sem tudja, hány versenyen lehet ott idén.

„Jelenleg nem tudom, hány versenyen állok rajthoz az F1-ben” – mondta az ifjú versenyző Malajziában.

„Még semmi sem erősítettek meg. A csapatnál azt mondják, erre a hétvégére koncentráljak, én pedig a tőlem telhető legjobbat nyújtom.”

Gasly idén a japán Super Formula nevű sorozatban versenyez, ahol jó esélye van a bajnoki cím megszerzésére. A széria fináléját viszont az Amerikai Nagydíj hétvégéjén rendezik.

A 21 éves pilóta egyébként elmondása szerint hivatalosan csak kedden értesült arról, hogy lehetőséget kap Szepangban – habár hétfőn már szóltak neki arról, lehet, hogy vezetni fog.

„Kvyattal még nem volt lehetőségem beszélni. De sajnos ez a sport így működik. Természetesen sajnálom őt, mert egy kiváló versenyzőnek tartom. De sajnos így alakult, én ülök az autójába. Viszont biztos vagyok abban, hogy hamarosan ismét a rajtrácson lesz. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

„Olyan sokszor álmodtam már erről a hétvégéről, és most végre megtörténik. Nagyon izgatott vagyok, és természetesen szeretnék jól szerepelni. Rengeteg mindent kell majd tanulnom, én pedig próbálom ezt olyan gyorsan tenni, amennyire csak tudom.”

Hirdetés

Gasly egyébként jó eséllyel megkapja a Toro Rosso egyik autóját 2018-ban, miután Carlos Sainz távozik a csapattól. Miután Daniil Kvyattól nem kíván megválni a Red Bull, lehet, hogy ő lesz a francia csapattársa 2018-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!