Fotó: Scuderia Toro Rosso
Hírek

Gasly: Pályafutásom legijesztőbb pillanata volt

„Pályafutása legijesztőbb pillanataként” tekint az Azeri Nagydíj időmérő edzésén elszenvedett incidensére a Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly.

A francia versenyző a bakui kvalifikáció első etapjának [Q1] végén került közel ahhoz, hogy nagy tempóval telibe találja csapattársa, Brendon Hartley versenyautóját, aki egy defekt miatt lassú tempóban evickélt a pálya közepén.

„Nagyon ijesztő volt, pályafutásom legijesztőbb pillanata” – mondta Gasly, akinek remek reflexekkel sikerült elkerülnie az ütközést, mely hatalmas balesetet eredményezhetett volna.

„Nem tudtam, hogy balra vagy jobbra fog-e menni. Nem tudom, mi történt Brendonnal, nagyon lelassított. Én pedig 320 km/h-val jöttem, és őszintén szólva… majdnem megállt a pályán, én pedig próbáltam kikerülni, és biztos voltam abban, hogy összeütközünk.”

„Már láttam magam a levegőben. Nem tudom, hogyan sikerült elkerülni, de nagyon ijesztő pillanat volt. Az, hogy defektet kapott, nyilván nem könnyítette meg a dolgát. Biztos vagyok benne, hogy nem volt szándékos, de az íven autózott, és nem tudtam, hogy tartani fogja-e, vagy nem.”

Az ijesztő incidens videón

„Meggyőződésem, hogy nem volt szándékos, legközelebb talán nagyobb távolságot kell tartanunk az autóink között a pályán.”

Hartley egyébként rögtön az eset után elismerte hibáját, és a csapatrádión kért sűrűn elnézést a Toro Rossótól, illetve Gasly-tól.”

Szólj hozzá!