Gasly: Pályafutásom legijesztőbb pillanata volt

Fotó: Scuderia Toro Rosso
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 27: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 27, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

„Pályafutása legijesztőbb pillanataként” tekint az Azeri Nagydíj időmérő edzésén elszenvedett incidensére a Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly.

A francia versenyző a bakui kvalifikáció első etapjának [Q1] végén került közel ahhoz, hogy nagy tempóval telibe találja csapattársa, Brendon Hartley versenyautóját, aki egy defekt miatt lassú tempóban evickélt a pálya közepén.

„Nagyon ijesztő volt, pályafutásom legijesztőbb pillanata” – mondta Gasly, akinek remek reflexekkel sikerült elkerülnie az ütközést, mely hatalmas balesetet eredményezhetett volna.

„Nem tudtam, hogy balra vagy jobbra fog-e menni. Nem tudom, mi történt Brendonnal, nagyon lelassított. Én pedig 320 km/h-val jöttem, és őszintén szólva… majdnem megállt a pályán, én pedig próbáltam kikerülni, és biztos voltam abban, hogy összeütközünk.”

„Már láttam magam a levegőben. Nem tudom, hogyan sikerült elkerülni, de nagyon ijesztő pillanat volt. Az, hogy defektet kapott, nyilván nem könnyítette meg a dolgát. Biztos vagyok benne, hogy nem volt szándékos, de az íven autózott, és nem tudtam, hogy tartani fogja-e, vagy nem.”

Az ijesztő incidens videón

„Meggyőződésem, hogy nem volt szándékos, legközelebb talán nagyobb távolságot kell tartanunk az autóink között a pályán.”

Hartley egyébként rögtön az eset után elismerte hibáját, és a csapatrádión kért sűrűn elnézést a Toro Rossótól, illetve Gasly-tól.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!