Hírek

Gasly rendszeres pontszerzést vár a Toro Rosso-motoroktól

Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly azt reméli, a Honda motorjai lesznek olyan jók 2018-ban, hogy rendszeresen pontokat szerezhetnek.

Az olasz kiscsapat a következő idényben már nem a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben, miután megállapodást kötött a McLarennel szakító Hondával.

Bár a japán gyártó az elmúlt 3 évben sokat küszködött a teljesítménnyel és a megbízhatósággal, Gasly reméli, nem lesznek gondok a Honda-motorokkal.

„Remélem, hogy lesz bennünk annyi potenciál, hogy minden hétvégén pontokért harcolhatunk” – mondta Gasly, aki idén, szezon közben debütált az F1-ben, jövőre pedig egy teljes szezont lehúzhat a Toro Rossónál.

„De a Honda érkezésével rengeteg minden változik, és nehéz megmondani, mennyire leszünk erősek a szezon során. A februári tesztekig várnunk kell még.”

Gasly hozzátette, nagyon örül annak is, hogy a Francia Nagydíj visszakerült az F1-es versenynaptárba.

„Számunkra hihetetlen dolog, ha a Forma-1-ben hazai versenyünkön teljesíthetünk – lesz 3 francia pilóta a mezőnyben, és egy monacói is.”

„Nemrég beszélgettem Alain Prosttal és Jean Alesivel, és azt mondták, különleges pillanat lesz hazai földön versenyezni, hiszen évente csak egyszer van erre lehetőség.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
Pascal Wehrlein kivételes teljesítményt nyújtott a versenypályán, és megérdemelné, hogy a Forma-1-ben maradjon jövőre – ezt Toto Wolff, a Mercedes…