Gasly-t méltatja a Toro Rosso csapatfőnöke

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Dicsérte a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost az istálló ifjú versenyzőjét, Pierre Gasly-t, aki a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon fantasztikus teljesítményt nyújtva a 4. helyen ért célba.

Gasly már a szombati időmérő edzésen is remekelt: a 6. legjobb időt autózta, Lewis Hamilton rajtbüntetése után pedig az 5. pozícióból startolhatott.

A francia versenyző derekasan helytállt a futamon és megküzdött ellenfeleivel, ennek eredményeképp pedig a 4. helyen intette le a kockás zászló.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost nagyon elismerően nyilatkozott szerepléséről.

„Pierre hihetetlenül jó munkát végzett, ezt el kell mondanom. Már az időmérőn is mindent jól összerakott” – mondta a csapatfőnök.

„A versenyen remek rajtot vett. Fantasztikus volt, ahogy [Kevin] Magnussennel küzdött az elején, nagyon-nagyon keményen védekezett, és mindenféle hiba nélkül hazahozta az autót. Nagyon jó munkát végzett.”

Arra a kérdésre, hogy számított-e ilyen remek teljesítményre az ifjú franciától, Tost így felelt: „Számítottam rá. Máskülönben nem lenne a Red Bull juniorversenyzője, és nem lenne a Toro Rossónál.”

Tost emellett dicsérte a Toro Rosso új motorpartnerét, a Hondát is, és reméli, a továbbiakban is hasonlóan jó teljesítményre lesznek képesek.

„Nagyon boldog vagyok a csapat miatt, mert a Toro Rossóhoz hasonlóan a Honda is nagyon keményen dolgozott a téli hónapokban, és szerencsére minden összeállt. El kell mondanom, hogy a Honda kutató- és fejlesztőrészlege Szakurában fantasztikus munkát végzett, mert a motorunk gyors és megbízható.”

„Ami a Toro Rossót illeti: volt néhány aerodinamikai fejlesztésünk itt, és javítottunk a teljesítményen. Ez lett az eredménye, és remélem, hogy hasonlóképp folytathatjuk majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek