Gasly téli autótörése miatt szenved a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapatánál azt remélik, a májusi Spanyol Nagydíjra sikerül megoldaniuk aerodinamikai problémáikat. Helmut Marko azt mondja, Pierre Gasly februári balesete miatt küszködnek.

Az energiaital-gyárosok egy 3. hellyel kezdték a szezont Ausztráliában, a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj azonban Max Verstappen és Pierre Gasly számára is nehezen alakult.

A csapatnál elismerték, aerodinamikai gondjaik vannak, ám ezek a problémák nem jelentősek, csupán az apró részleteken kell finomítaniuk.

A versenyhétvégét követő bahreini teszten a Red Bull már ki is próbált néhány megoldást, és bár Helmut Marko szerint nincs azonnali gyógyír, nem tart majd olyan sokáig a problémák megoldása.

„Bahreinben azonosítottuk a gyengeségeket aerodinamikai téren. Úgy hisszük, hogy tudjuk, mi okozza a problémát, és már meg is tettük a szükséges intézkedéseket. Verstappen keddi ideje már egészen rendben volt” – mondta a Red Bull tanácsadója a Motorsport.com-nak.

„Nem a koncepcióval van gond, csupán apró részletekkel. És nem ez az első eset, hogy megesik. De a bahreini szél miatt hatványozottan okozott problémát.”

Arra a kérdésre, hogy a csapat tudja-e, mit kell tennie a megoldás megtalálása érdekében, Marko így felelt: „Tudjuk, mi okozta, igen. De hogy mennyire tudjuk orvosolni Kínára, még nem világos.”

„Legkésőbb Barcelonára már megoldjuk.”

Marko azt mondja, azért nem sikerült feltérképezniük autójuk gyengeségeit a téli teszteken, mert számos új alkatrész megsínylette Pierre Gasly balesetét az utolsó előtti napon.

„Mindez annak a következménye, hogy az utolsó tesztnapon egy öszvérautóval köröztünk Barcelonában. Nem volt elérhető a teljes csomag Gasly balesete után.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek