Gasly téli autótörése miatt szenved a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 29: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 29, 2019 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YVBSPZU51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Forma-1-es csapatánál azt remélik, a májusi Spanyol Nagydíjra sikerül megoldaniuk aerodinamikai problémáikat. Helmut Marko azt mondja, Pierre Gasly februári balesete miatt küszködnek.

Az energiaital-gyárosok egy 3. hellyel kezdték a szezont Ausztráliában, a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj azonban Max Verstappen és Pierre Gasly számára is nehezen alakult.

A csapatnál elismerték, aerodinamikai gondjaik vannak, ám ezek a problémák nem jelentősek, csupán az apró részleteken kell finomítaniuk.

A versenyhétvégét követő bahreini teszten a Red Bull már ki is próbált néhány megoldást, és bár Helmut Marko szerint nincs azonnali gyógyír, nem tart majd olyan sokáig a problémák megoldása.

„Bahreinben azonosítottuk a gyengeségeket aerodinamikai téren. Úgy hisszük, hogy tudjuk, mi okozza a problémát, és már meg is tettük a szükséges intézkedéseket. Verstappen keddi ideje már egészen rendben volt” – mondta a Red Bull tanácsadója a Motorsport.com-nak.

„Nem a koncepcióval van gond, csupán apró részletekkel. És nem ez az első eset, hogy megesik. De a bahreini szél miatt hatványozottan okozott problémát.”

Arra a kérdésre, hogy a csapat tudja-e, mit kell tennie a megoldás megtalálása érdekében, Marko így felelt: „Tudjuk, mi okozta, igen. De hogy mennyire tudjuk orvosolni Kínára, még nem világos.”

„Legkésőbb Barcelonára már megoldjuk.”

Marko azt mondja, azért nem sikerült feltérképezniük autójuk gyengeségeit a téli teszteken, mert számos új alkatrész megsínylette Pierre Gasly balesetét az utolsó előtti napon.

„Mindez annak a következménye, hogy az utolsó tesztnapon egy öszvérautóval köröztünk Barcelonában. Nem volt elérhető a teljes csomag Gasly balesete után.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!