Fotó: Scuderia Toro Rosso
Hírek

Gasly: Túl sokan vélekednek negatívan a Forma-1-ről

A Forma-1 újonc versenyzője, Pierre Gasly szerint túl sokan kritizálják manapság a modernkori grand prix-versenyzést.

Tavaly először fordult elő a V6-os hibrid érában, hogy egynél több csapatnak volt esélye a világbajnoki cím megszerzésére.

A trófeát végül a Mercedes zsebelte be, melynek sikerült maga mögött tartania legnagyobb riválisát, a Ferrarit.

A bajnokság során rengeteg kritika érte a Forma-1-et: egyrészt a kevés előzés, másrészt a motorcserék miatti rajtbüntetések okán.

Pierre Gasly viszont úgy véli, túl sokan vélekednek negatívan az F1-ről, holott bőven vannak pozitív oldalai a királykategóriának.

„Én nem akarok negatívumokat mondani a Forma-1-ről, mert szerintem túl sokan beszélnek róla ily módon” – mondta az ifjú francia az Autosportnak.

„Pedig nagyszerű széria nagyszerű autókkal, és az embereknek pozitívabban kellene vélekedniük róla.”

Pedig Gasly-nak aztán bőven lenne oka panaszkodni, hiszen az ő csapata, a Toro Rosso volt leginkább érintett a motorkomponens-cserék miatti rajtbüntetésekben.

Az ifjú pilóta persze elismeri, ő sem elégedett a jelenlegi büntetési rendszerrel.

„Kétségkívül ez az egyik olyan pontja az F1-nek, amiért kár egy kicsit. Ha az ember egy bizonyos rajtpozícióba kvalifikálja magát, onnan is szeretne rajtolni.”

„Néha olyan, mintha azokkal versenyeznél, akik szintén büntetést kapnak: ’kicseréljük az MGU-H-t és az MGU-K-t, mert ennek a srácnak 10 rajthelyes büntetése van, és ha ezeket kicseréljük, neked 15 lesz, és bár mögüle rajtolsz majd, van egy másik srác, akinek 25 rajthelye van…”

„Ez nem túl szexi és izgalmas, és főleg nem volt az nekem Mexikóban. Nem volt szabadedzésem sem, semmi.”

„Szóval remélhetőleg sikerül változtatni ezen. Nem úgy tűnik, hogy ez már az új szezonra összejön, de a versenyzők is egyetértenek azzal, hogy egy kicsit unalmas ez a sok büntetés, mert nem tehetünk róluk.”

„Motorproblémák, de minket büntetnek miattuk.”

Szólj hozzá!