Gené szomorú a Ferrari döntése miatt

A Ferrari spanyol tesztpilótája, Marc Gené értetlenül áll csapata döntése előtt, és a mai napig nem tudja felfogni, hogy miért a másik tesztpilótát, Luca Badoert ültették Felipe Massa helyére, amit bármikor kész átvenni.

A Ferrari spanyol tesztpilótája, Marc Gené értetlenül áll csapata döntése előtt, és a mai napig nem tudja felfogni, hogy miért a másik tesztpilótát, Luca Badoert ültették Felipe Massa helyére, amit bármikor kész átvenni.

A Ferrari eredetileg hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert ültette volna az üres autóba, ám a német versenyző végül nem tudta vállalni a szereplést, mert nem épült fel teljesen korábbi nyaksérüléséből, így kockázatos lett volna számára a visszatérés.

Az olaszok nem sokat teketóriáztak, és amint Schumacher hivatalosan is lefújta visszatérését, bejelentették, hogy Badoer helyettesíti Massát a következő futamokon.

Igen ám, de az olasz borzalmasan gyengén teljesített a hétvégén Valenciában, ahol a rajtrács végéről indulva, csúnyán lemaradva a többiek mögött, az utolsó helyen végzett.

Badoer gyenge teljesítményén azonban nem lehet csodálkozni, hiszen már közel 10 éve nem versenyzett, és tíz hónapja nem ült forma-1-es autóban.

Ezért is érthetetlen, hogy a Ferrari miért őt választotta, mikor másik tesztpilótája nemrég megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt a Peugeot színeiben, és legutóbb 2004-ben állt rajthoz a Forma-1-ben, ahol Badoerrel ellentétben, pontokat szerzett.

Gené nem titkolta, hogy csalódott volt csapata döntése miatt, ám elmondta, hogy bármikor kész átvenni Badoer helyét, ha arra szükség van.

“Az elmúlt hetek nagyon nem voltak egyszerűek számomra” – írta a 35 éves spanyol pilóta az El Mundo c. napilapban vezetett rovatában.

“Nagyon nehéz elfogadni, hogy nem versenyezhetsz hazai közönséged előtt, miután megnyerted a Le Mans-i 24 órás futamot, és több mint 10 000km-t teljesítettél a Ferrarival és a Peugeot-val.”

“Bárhogy is döntenek Belgiummal kapcsolatban, azt tiszteletben tartom, és elfogadom. Egy aktív versenyző vagyok, és keményen kell dolgoznom, hogy versenyben maradjak. Készen állok, és ezt ők is tudják.”

A Ferrari vezetése a hétvégén megerősítette, hogy Badoer állhat rajthoz a hétvégi Belga Nagydíjon, és az ott mutatott teljesítményén múlik, hogy megtarthatja-e helyét a szezon hátralévő részében.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!