Giovinazzi 3 rajthelyes büntetést kapott - F1VILÁG.HU

Giovinazzi 3 rajthelyes büntetést kapott

HIRDETÉS
3 rajthelyes büntetést kap a Forma-1-es Magyar Nagydíjon az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi.
99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from august 1 to 4, Hungaroring, Budapest - Photo Florent Gooden / DPPI

Az olasz versenyzőt azért büntették meg a stewardok, mert a szombati időmérő edzés első etapjában [Q1] feltartotta Lance Strollt.

A két versenyző a Hungaroring 5-ös kanyarjában keveredett össze, és míg Giovinazzi továbbjutott a Q2-be, Stroll nem folytathatta az időmérőt.

A versenybírók megjegyezték, az Alfa Romeo mérnöke tévesen azt közölte Giovinazzival, hogy ő és Stroll és lassú körön vannak – a Racing Point kanadai pilótája azonban épp gyorskörét teljesítette. A stewardok mindazonáltal hozzátették, a versenyzőknek lassú köreikben is arra kell törekedniük, hogy ne akadályozzák a mögöttes forgalmat.

Giovinazzinak egyébként a 3-as és 4-es kanyarok között már jelezték a kéken villogó fénypanelekkel, hogy gyorsabb autó érkezik mögötte.

A versenybírók közleményükben kiemelték, Stroll értékes időt veszített a pálya ezen szakaszán.

Giovinazzi 3 rajthelyes büntetést kap, emellett pedig 1 büntetőpontot is – a versenyt végül a 17. helyről kezdi meg vasárnap.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!