Giovinazzi: Ne hasonlítsanak Leclerchez!

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
Antonio Giovinazzi azt mondja, nem arra törekszik majd, hogy megismételje Charles Leclerc pazar első idényét a Saubernél – az olasz azt mondja, a lehető legjobb munkát akarja végeni csapatának.

Antonio Giovinazzi azt mondja, nem arra törekszik majd, hogy megismételje Charles Leclerc pazar első idényét a Saubernél – az olasz azt mondja, a lehető legjobb munkát akarja végeni csapatának.

A fiatal versenyző Kimi Räikkönen csapattársa lesz a Saubernél – korábban két versenyen már rajthoz állt, hiszen a 2007-es idény első futamain a sérült Pascal Wehrleint helyettesítette.

Giovinazzi azt mondja, nem szeretné összehasonlítani teljesítményét Charles Leclercével, aki tavaly ugyancsak a Sauber színeiben teljesítette első F1-es idényét, idén pedig már a Ferrarinál folytatja pályafutását.

„Nem sokat beszélgettem vele erről az ugrásról, én magamra akarok fókuszálni” – mondta Giovinazzi.

„Nem akarom megismételni Charles eredményeit, vagy javítani azokon – az én célom az, hogy a magam részéről a lehető legjobb munkát végezzem.”

„Más csapattársam lesz, mint Charlesnak volt. Minden másképp néz majd ki. Remélem, hogy az autó gyorsabb lesz az első versenyen, és már Melbourne-től kezdve keményen nyomhatom.”

A Sauber tavaly döcögősen kezdte az idényt, ám a csapat folyamatosan fejlődött, Leclerc pedig képes volt megmutatni tehetségét az évad során.

Giovinazzi azt mondja, nem az a prioritás számára, hogy Leclercéhez mérje a teljesítményét, és szerinte a monacói sem tud sok tanácsot adni neki.

„Számos versenyzők megmutatta már, hogy egy topcsapatnál nagyon gyors – így volt ez Verstappennel, és így lesz ez Pierrel [Gasly] Verstappen oldalán idén, mint ahogy Charles-lal is.”

„Jó látni, hogy a fiatal versenyzők is képesek fantasztikus munkát végezni egy topcsapatnál. Az én célom a fejlődés. Ez lesz az első évem az F1-ben. Arra törekszem, hogy javítsak magamon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc megbeszélte a Ferrarival a történteket

Charles Leclerc leült csapatával, a Ferrarival, és megbeszélték az F1-es Kínai Nagydíj futamán alkalmazott csapatutasítást, amit a monacói már a futam során is megkérdőjelezett.

Szavazz! Mit gondolsz a Ferrari csapatutasításáról?

Vitás döntést hozott a Ferrari Forma-1-es csapata a vasárnapi Kínai Nagydíjon, amikor a verseny első szakaszában az elöl haladó Charles Leclercet arra utasították, engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek