Giovinazzi optimista: Ha így folytatom, nem veszik el az ülésem! - F1VILÁG.HU

Giovinazzi optimista: Ha így folytatom, nem veszik el az ülésem!

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo ifjú versenyzője, Antonio Giovinazzi bízik benne, meg tudja tartani ülését a svájci-olasz istállónál a 2020-as idényre.
GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 19 to 22 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI

Az olasz tehetség idén debütált a Forma-1-ben, és bár az elmúlt időszakban az időmérőkön egyre jobban teljesít, és tartani tudja a lépést világbajnok csapattársával, Kimi Räikkönennel, a finn jóval több pontot gyűjtött a bajnokság során.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur nemrég elárulta, nagyon elégedettek Giovinazzi teljesítményével, habár a pletykák szerint ülésére már Nico Hülkenberg is bejelentkezett, akinek a szezon végén távoznia kell a Renault-tól.

A csapat egyelőre még nem tett bejelentést arról, a következő szezonban ki lesz Räikkönen csapattársa, Giovinazzi viszont optimista.

„Már említettem párszor, hogyha ilyen eredményeket érek el a továbbiakban is, és olyan lesz a tempóm, mint az elmúlt versenyeken, akkor szerintem senki sem foglalhatja el a helyemet” – mondta a fiatal pilóta.

„Szóval továbbra is keményen kell nyomnom, és a célomra kell fókuszálnom, ami nem más, minthogy itt legyek 2020-ban is. A többit pedig majd meglátjuk.”

Míg Räikkönen 31, addig Giovinazzi csupán 4 pontot gyűjtött a 2019-es szezon során. A bajnokságból még négy verseny van hátra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!