Giovinazzi: Räikkönen feltüzelve várja a 2019-es szezont

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Sauber F1 Team at Formula One World Championship, Rd19, Mexican Grand Prix, Practice, Circuit Hermanos Rodriguez, Mexico City, Mexico, Friday 26 October 2018.

Kimi Räikkönen számára komoly motivációt jelent a Sauber csapatánál való szereplés – ezt a finn pilóta jövő évi csapattársa, Antonio Giovinazzi árulta el.

Räikkönen az idei szezont követően távozott a Ferrari csapatától, a következő két évben pedig a Saubernél folytatja F1-es pályafutását, ahol annak idején, 2001-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

Csapattársa Antonio Giovinazzi lesz majd, aki a Ferrari akadémiájának versenyzője. Az olasz tehetség azt mondja, izgatottan várja már az új szezont, főleg a Räikkönennel való közös munkát.

„Charles (Leclerc) azt mondta, időről-időre beszélgetett [Sebastian] Vettellel, Kimivel csak keveset” – mondta Giovinazzi az olasz Autosprint magazin díjátadóján.

„De azon a napon, amikor [Abu Dhabiban] teszteltem, sokat beszélgettem vele, többet, mint bármikor korábban. Nagyon motiválja az új lehetőség. Világbajnokként sokat segíthet majd nekem a fejlődésben, én pedig nem fogok elutasítani semmiféle segítséget sem.”

„Komoly érzelmekkel érkezem majd meg Melbourne-be, hiszen sok év után újra lesz olasz versenyző az F1-ben. A 2019-es világbajnokság egy óriási lehetőség számomra. 100 százalékot nyújtok majd, hogy éljek ezzel a lehetőséggel.”

„Minden verseny nagyon fontos lesz, de gyerekkori álmom válik valóra azzal, hogy rajthoz állhatok a szeptemberi, monzai versenyen.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!