Verstappen vs. Ocon

Giovinazzi: Räikkönen feltüzelve várja a 2019-es szezont

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Kimi Räikkönen számára komoly motivációt jelent a Sauber csapatánál való szereplés – ezt a finn pilóta jövő évi csapattársa, Antonio Giovinazzi árulta el.

Räikkönen az idei szezont követően távozott a Ferrari csapatától, a következő két évben pedig a Saubernél folytatja F1-es pályafutását, ahol annak idején, 2001-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

Csapattársa Antonio Giovinazzi lesz majd, aki a Ferrari akadémiájának versenyzője. Az olasz tehetség azt mondja, izgatottan várja már az új szezont, főleg a Räikkönennel való közös munkát.

„Charles (Leclerc) azt mondta, időről-időre beszélgetett [Sebastian] Vettellel, Kimivel csak keveset” – mondta Giovinazzi az olasz Autosprint magazin díjátadóján.

„De azon a napon, amikor [Abu Dhabiban] teszteltem, sokat beszélgettem vele, többet, mint bármikor korábban. Nagyon motiválja az új lehetőség. Világbajnokként sokat segíthet majd nekem a fejlődésben, én pedig nem fogok elutasítani semmiféle segítséget sem.”

„Komoly érzelmekkel érkezem majd meg Melbourne-be, hiszen sok év után újra lesz olasz versenyző az F1-ben. A 2019-es világbajnokság egy óriási lehetőség számomra. 100 százalékot nyújtok majd, hogy éljek ezzel a lehetőséggel.”

„Minden verseny nagyon fontos lesz, de gyerekkori álmom válik valóra azzal, hogy rajthoz állhatok a szeptemberi, monzai versenyen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek