Glock: A pénz a kulcsa mindennek - F1VILÁG.HU

Glock: A pénz a kulcsa mindennek

HIRDETÉS

A megfelelő költségvetés hiányában látja a Marussia küszködését a gárda versenyzője, Timo Glock.


A megfelelő költségvetés hiányában látja a Marussia küszködését a gárda versenyzője, Timo Glock.

Az orosz tulajdonban lévő gárda tizenegyedikként fejezte be az idei bajnokságot, míg első két évében utolsóként zárt. 2012-ben esélye volt arra, hogy a Caterhamet megelőzve tizedik legyen, ám az utolsó futamon végül alulmaradt a maláj istállóval szemben.

Timo Glock szerint ahhoz, hogy előrelépjenek, fontos, hogy több pénzből gazdálkodhassanak – ez ugyanis a kulcsa mindennek.

„Nagyobb költségvetésre van szükségünk, ez a kulcs” – mondta a rutinos német az Autosportnak.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy több pénzre van szükségünk, ha nagy előrelépéseket akarunk tenni. A lehetőségek tekintetében fejlődünk, de mindenki így tesz, és gyorsabban haladnak a többiek, mert több pénzük van. Az a legfőbb célunk, hogy nekünk is nagyobb legyen a költségvetésünk, a fiúk ezen dolgoznak most is. Ha ezt sikerül megvalósítani, akkor előreléphetünk.”

Glock beszélt arról is, a Marussia komoly hátrányba került azzal, hogy Forma-1-be csatlakozásának idején kizárólag számítógépes alapon, ún. CFD-technológiával tervezte autóit, szélcsatornát pedig csak nemrégiben kezdett el használni. A csapat ráadásul idén csak a harmadik előszezoni teszten tudta pályára vinni új versenyautóját, melyben ezúttal sem kapott helyet a hibrid rendszer.

„Biztos vagyok abban, hogy sokkal erősebbek lettünk volna, ha megfelelően tudunk tesztelni az év elején, és ha korábban átállunk a szélcsatornára. Ráadásul ott van még a KERS is. Ha korábban váltottunk volna a szélcsatornára, akkor közelebb kerülhettünk volna a Caterhamhez, sőt, talán még meg is vertük volna őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!