Hírek

Glock szerződést kötött a BMW-vel

A BMW Motorsport megerősítette, az idei szezontól kezdve a Marussia egykori versenyzője, Timo Glock az ő csapatuknál kezdi meg DTM-es karrierjét.


A BMW Motorsport megerősítette, az idei szezontól kezdve a Marussia egykori versenyzője, Timo Glock az ő csapatuknál kezdi meg DTM-es karrierjét.

A Marussia a hét elején döntött úgy, hogy anyagi okok miatt megválik Glocktól, akinek így új munka után kellett néznie. A német versenyző rögtön egy DTM-tesztre utazott, ahol az új BMW-t próbálhatta ki, és nagyon pozitívan nyilatkozott tapasztalatairól.

„Kicsit furcsa volt, hogy tető van a fejem felett, hiszen elég sokáig vezettem a Forma-1-ben” – mondta a tesztet követően Glock. „Ez az autó bombajó. Végre újra a győzelemért vezethetek. A csapat már most olyan, mint egy igazi család, nagyon izgatott vagyok a szezon miatt!”

A BMW pénteken megerősítette, a tesztet követően úgy döntöttek, szerződést kötnek Glockkal – a Sport Bild információi szerint három szezonra. A gyártó idén négy csapatot indít a sorozatban, azonban azt még nem tudni, Glock melyikhez kerül majd.

„Nagyon örülünk, hogy Timo Glock ismét a BMW Motorsport színeiben versenyez” – nyilatkozta a BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt. „A karrierje során Timo nem egyszer bizonyította, hogy versenyzői képessége milyen értékes minden csapat számára. Meggyőződésem, hogy gyorsan hozzászokik majd a DTM-hez, és sok élményt nyújt majd a rajongók számára is.”

Glock lelkesen várja a szezon kezdetét, és elmondta, mindent meg fog tenni azért, hogy a csapatot győzelemre vigye.

„Ez nagyon izgalmas számomra, hogy ismét a BMW-vel versenyezhetek, az pedig csak ráadás, hogy egy ilyen top-szériában, mint a DTM. Fantasztikus időket töltöttem a Forma-1-ben, azonban most annak örülök, hogy a régi társaimmal újra a győzelemért küzdhetek. Persze tudom, hogy néhány területhez még hozzá kell szoknom.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
A Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone nem tartja kizártnak, hogy az idei évben Portugáliába is ellátogat majd a Forma-1…