Gondok vannak a Red Bull F1-es autójával?

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
Sajtóértesülések szerint komoly problémákat okoz a Red Bull Forma-1-es csapata számára a Honda-erőforrások vibrációja. Az osztrákok mindenesetre ódákat zengenek a japán gyártóról.

A Red Bull a tavalyi szezont követően lépett szövetségre a Hondával, miután szakított addigi motorpartnerével, a Renault-val.

Az energiaital-gyárosok már három tesztnapot teljesítettek új versenyautójukkal, a pletykák szerint azonban nem megy minden simán. Úgy hírlik, a Honda-motor vibrációja miatt túlságosan kiegyensúlyozatlan az RB15-ös versenyautó hátulja.

A GPToday.net azt írja, minderről a Red Bull F1-es csapatának egy korábbi alkalmazottja – aki a tavalyi év végén távozott a csapatról – lebbentette fel a fátylat.

A lap szerint a vibráció leginkább magas fordulaton jelentkezik.

A GPToday.net egy magát megnevezni nem kívánó tapasztalt mérnököt is megszólaltatott a barcelonai paddockban, ő azt mondta: „A probléma nem is annyira a motorral, hanem az autó egész hátuljával van. Az még nincs egyensúlyban, ezért nem is tudják úgy működtetni az autót, ahogy szeretnék.”

Természetesen a Red Bullt is megkérdezték minderről, ők annyit mondtak, „nincsenek abban a helyzetben, hogy reagáljanak erre az információra”.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek