Grosjean a második tesztnapon is a leggyorsabb volt - F1VILÁG.HU

Grosjean a második tesztnapon is a leggyorsabb volt

HIRDETÉS

A Lotus versenyzője, Romain Grosjean diktálta a tempót a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának második napján. A francia mögött Jean-Eric Vergne és Sebastian Vettel zárt.


A Lotus versenyzője, Romain Grosjean diktálta a tempót a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának második napján. A francia mögött Jean-Eric Vergne és Sebastian Vettel zárt.

A sűrű köd miatt csak félórás késéssel gurulhattak pályára a versenyzők péntek reggel a katalán fővárosban. Mivel a mentőhelikopter a rossz látási viszonyok miatt nem tudott volna felszállni, a szervezők úgy döntöttek, amíg nem javul a helyzet, nem engedik pályára a versenyautókat.

Először csak installációs köröket engedélyeztek a pilótáknak, nem sokkal ezután aztán már megkezdhették a száguldást a barcelonai aszfaltcsíkon.

A leggyorsabb, és egyben az egyik legszorgalmasabb versenyző a pénteki tesztnapon a Lotus versenyzője, Romain Grosjean lett, aki csütörtökön is az élen zárta a gyakorlást. Az E20-as versenygépet terelgető francia nem kevesebb, mint 124 kört, azaz közel 580 km-t tett meg a katalán fővárosban.

Grosjean alig néhány perccel a reggel csúszás miatt fél órával tovább tartó teszt leintése előtt vette át a vezetést: a Lotus versenyzője a Pirelli lágy abroncsait használva 1:22.614-es időt ért el, és fél másodperccel utasította maga mögé az addig élen álló Jean-Eric Vergnét.

A Toro Rosso versenyzője – habár második lett – nem lehet teljesen elégedett, hiszen közvetlenül az ebédszünet előtt motorhiba miatt autója megállt a pályán, a probléma pedig olyan súlyosnak bizonyult, hogy a francia eztán ki sem gurulhatott a pályára. Ez mindenképp rossz hír a faenzai kiscsapat számára, hiszen a gárda azt tervezte, hogy délután egy teljes versenyszimulációt hajt végre az STR7-es versenyautóval.

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel lett a harmadik, míg a mai nap legszorgalmasabb versenyzőjeként a ferraris Fernando Alonso a negyedik. A spanyol versenyző nem tudott javítani délelőtti legjobbján, mivel délután versenyszimulációt teljesített az F2012-es versenygéppel, mely során a lágy és a közepes keverékű abroncsokat használta.

Szép eredményt ért el a Caterham versenyzője, Heikki Kovalainen, hiszen ötödik lett. A történethez persze hozzátartozik, hogy a finn sofőr a Pirelli szuperlágy abroncsait használta akkor, amikor mai legjobbját megfutotta még délelőtt. Mögötte a Sauber versenyzője zárt hatodikként, ő azonban a délután nagy részét a bokszban töltötte egy hidraulikus meghibásodás miatt.

Hasonlóan járt a Force India német tehetsége, Nico Hülkenberg, kinek autója nem sokkal az ebédszünet után állt meg a pályán, melyet követően már nem is tudott újra pályára hajtani. Az ifjú versenyző így csupán 33 kört tett meg a barcelonai tesztsorozat második napján.

Hirdetés

Nem volt sima napja a Mercedes hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek sem: a német miatt ma kétszer is elő kellett venni a piros zászlókat. Előbb egy műszaki hiba miatt autója megállt a pályán, majd nem sokkal az ebédszünet előtt a Forma-1 legsikeresebb versenyzője a kavicságyba csúszott a W03-as konstrukcióval. Délután valamelyest javított addigi legjobbján, ám még így is csak nyolcadik lett.

A McLarent ma Lewis Hamilton képviselte Barcelonában: ő 65 kör megtétele után másfél másodperces hátránnyal lett kilencedik. A Williams színeiben délelőtt Pastor Maldonado, délután pedig Bruno Senna rótta a köröket. Összesen 68-szor mentek körbe a katalán versenypályán, és végül a táblázat alján zártak.

A Forma-1-es csapatok hétvégén tovább folytatják a tesztelést Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!