Grosjean az élen az időmérő előtt a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Grosjean az élen az időmérő előtt a Hungaroringen

HIRDETÉS

Grosjean futotta a legjobb időt a Magyar Nagydíj utolsó szabadedzésén. A második Alonso lett a Ferrarival, a McLarent összetörő Perez harmadikként zárt. Vettel 4. lett.


Grosjean futotta a legjobb időt a Magyar Nagydíj utolsó szabadedzésén. A második Alonso lett a Ferrarival, a McLarent összetörő Perez harmadikként zárt. Vettel 4. lett.

Az első percekben a pénteki napot uraló Sebastian Vettelt leszámítva mindenki megtett legalább egy bemelegítő kört, majd a többség visszagurult a bokszba hűsölni.

Az utolsó tréning elején a két Caterham rótta aktívan a köröket, Charles Pick és Giedo van der Garde egy-egy hosszabb etappal kezdett. Az első negyedóra végén Vettel is kihajtott a pályára, és egyből mért kört is futott, ami még gyengébb volt a Caterhamek legjobbjától.

Az első valamirevaló köridőt Kimi Räikkönen futotta (1:22.717), majd szép lassan a többiek is munkához láttak.

Az első ötven percben mindenki a közepes keverékeken autózott, ezeken Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Mercedesszel. A lotusos Romain Grosjean is jó tempót diktált, de közel négy tized volt ekkor a hátránya Hamiltonnal szemben.

Az utolsó alig tíz perc szólt igazán az időmérőre való felkészülésről, ugyanis csak ekkor kerültek fel a lágy gumik az autókra. Fernando Alonso rögtön egy másodpercet javított Hamilton addigi legjobbján, majd Grosjean állt az élre. A Red Bullok nem tudták (nem akarták?) hozni pénteki formájukat, Vettel a negyedik, Mark Webber a hetedik lett.

Két perccel a vége előtt a harmadik idővel rendelkező Sergio Perez kicsúszott a 11-es kanyarban, autója bal hátsó része csapódott be elsőként a gumifalba. A pilótának nem esett baja, de szerelőinek lesz munkája bőven.

A sárga zászlós jelzés miatt a többieknek már nem, volt esélyük javítani, így Grosjean 1:20.730-cal megnyerte az edzést. Alonso 168 ezredes hátránnyal lett második, míg Perez harmadikként zárt. Vettel és Webber közt Felipe Massa (Ferrari) és Hamilton végzett.

A top10-ben fejezte be az edzést Nico Rosberg, Jenson Button és Adrian Sutil is. Räikkönen 11. lett, és még a 12. Pastor Maldonado is egy másodpercen belül végzett Grosjeanhoz képest.

Hirdetés

A Magyar Nagydíj időmérő edzése 14 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!