Grosjean: Az én idényem még csak most kezdődik - F1VILÁG.HU

Grosjean: Az én idényem még csak most kezdődik

HIRDETÉS

Eredményes szereplésre számít a következő versenyeken a Lotus istálló francia tehetsége, Romain Grosjean, aki számára nehezen indult a 2012-es szezon, hiszen az első két versenyen nem tudott pontot szerezni.



Eredményes szereplésre számít a következő versenyeken a Lotus istálló francia tehetsége, Romain Grosjean, aki számára nehezen indult a 2012-es szezon, hiszen Ausztrália után Malajziában is meglehetősen korán búcsúzni kényszerült.

Az már az évadnyitó hétvégén látszott, hogy a Lotus csapatának teremhet babér a 2012-es évadban, autója, az E20-as konstrukció ugyanis az élcsapatokkal volt képes harcolni Melbourne-ben.

Habár az időmérő jól alakult Ausztráliában és Malajziában is, Grosjean végül nem tudott jó eredményt elérni. A GP2-es sorozat korábbi bajnoka reméli, Kínában megfordul a szerencséje, és végre értékes pontokkal ajándékozhatja meg csapatát.

„Azt egyértelműen elmondhatjuk, hogy az autó teljesítménye jó. Mindkét versenyhétvégén bejutottunk a Q3-ba, szóval jól teljesít” – mondta Grosjean.

„A kvalifikáción az első sorért harcolhattunk, és a versenytempó is nagyon jó volt. Reméljük, Kínában sokkal simább versenyünk lesz majd, beleértve a rajtot is és magát a versenyt is. Ezúttal talán nem lesz őrült mennyiségű víz a pályán, mint Sepangban, és végre elérhetjük azt az eredményt, amire képesek vagyunk.”

Grosjean elmondta, természetesen csalódott, amiért már az első körökben kiesett a nyitófutamokon, ám úgy érzi, sok jó eredmény vár még rájuk, különösen úgy, hogy a Lotus már Kínában számos újítást pályára visz.

„Ha az ember hibázik, azt el kell ismernie, ha viszont nem az ő hibája, akkor azzal nem sokat lehet tenni. Az első két futam kemény volt, és nem értük el a várt eredményt. Másfelől viszont tudom, hogy a jövőben nagyszerű dolgokat érhetünk el. A szezonom valójában Kínában kezdődik majd.”

„Nagyszerű látni, ahogy a gyár mögöttünk áll, és keményen dolgozik a fejlesztéseken. Ígéretesen kezdtük a szezont, és minden területen szeretnénk a legjobbat elérni, tehát izgalmasnak ígérkezik az új csomag. Alig várom, hogy lássam, milyen, és hogy kiderüljön, hogy teljesít a pályán. A legfontosabb viszont az, hogy a köridőkben is megmutatkozzon a fejlődés.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!