Verstappen vs. Ocon

Grosjean büntetést kapott

Fotó: Haas F1 Team

A Haas pilótája, Romain Grosjean három helyes rajtbüntetéssel és büntetőpontokkal érkezik Monacóba.

Hosszú percekig bukósisakban ült a pálya szélén a 32 éves versenyző, maga sem hitte el, ami az elmúlt időszakban vele történik.

Grosjean mindössze két kanyarig jutott a Spanyol Nagydíjon, majd hibájából a mezőny elé vágott, ezzel pedig Hülkenberg és Gasly futamát is megfújta. Szerencsére mindenki megúszta a menővert, de a svájci-francia pilóta az akciója miatt büntetést kapott. Világbajnoki pontot eddig idén még nem szerzett.

Az FIA természetesen kielemezte a történteket, majd meghallgatta ez ügyben Grosjeant és a csapat képviselőjét. A Haas pilótja elmondta, hogy középről át akart menni a pálya jobb oldalára, hogy a többi versenyzőt elkerülje. De ez, mint láthattuk, nem sikerült, és a mozdulat közben megcsúszott. A stewardok másképp ítélték meg a szituációt, így három helyes rajtbüntetést kapott és emellé két büntetőpontot is. Ezzel együtt eddig ötöt gyűjtött be a hibapontokból.

Nemcsak Hülkenberg és Gasly nem értette Grosjean megmozdulását, a hazaiak kedvence, Fernando Alonso is értetlenül állt a helyzet előtt.

„Mi történt? Ez nem a GP2.” – mondta rádióüzenetben a spanyol.

 

Kapcsolódó cikkek

Grosjean lehet a Haas egyik pilótája 2016-ban

Romain Grosjean jó eséllyel pályázik a jövő évben bemutatkozó Haas istálló versenyzői pozíciójára, miután továbbra is bizonytalan a Lotus jövője a Forma-1-ben.

Bizakodóak a Lotus versenyzői

A Lotus versenyzői úgy érzik, Ausztriában megvan a lehetőségük arra, hogy az időmérő edzésen és a futamon is jól teljesítsenek.

Friss hírek