Verstappen vs. Ocon

Grosjean: Egy jó autóval bajnok lehetnék

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team

Romain Grosjean, a Haas F1-es versenyzője úgy gondolja, meg tudná nyerni a világbajnokságot, amennyiben versenyképes autót vezetne.

Grosjean egyelőre nem tudott győzelmet szerezni a királykategóriában, valamint pole pozíció sincs a neve mellett, azonban a francia pilóta bízik benne, hogy még lehet olyan autója, amellyel versenyeket – és akár vb-címet tud nyerni.

„A két legjobb autó valamelyikét kell birtokolnod ahhoz, hogy versenyt nyerhess” – nyilatkozta Grosjean. „Ezzel tisztában vagyok, de azt hiszem, ha nekem adnák ezt az autót, akkor tudnék nyerni. Nem látom okát annak, miért ne lehetnék világbajnok egy napon.”

Annak ellenére, hogy nyerni még nem tudott a Forma-1-ben, Grosjean már 10 alkalommal állhatott dobogóra – jól emlékszik rá, hogy többször is csak a balszerencsén múlt, hogy nem az övé lett a futamgyőzelem.

„Volt két verseny, amit meg kellett volna nyernem, de a szerencse soha nem az én oldalamon állt. 2013-ban Németországban egyértelmű volt a győzelem, aztán a Marussiának elfüstölt a motorja, leállt, majd visszafelé kezdett gurulni a pályán. Bejött a Safety Car és Vettel nyert.”

„Aztán ott volt 2012-ben Valencia, amikor szintén győzhettem volna, de a generátor elromlott.”

 

Kapcsolódó cikkek

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Magnussen: Működnek az új F1-es szabályok

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, működnek a 2019-es idényre bevezetett új szabályok, és a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthatunk majd a versenyeken.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek