Grosjean egy napon bajnok lenne a Lotusszal - F1VILÁG.HU

Grosjean egy napon bajnok lenne a Lotusszal

HIRDETÉS

Idén még nem a világbajnoki cím a Lotus Forma-1-es csapatának célja, francia versenyzője, Romain Grosjean szerint azonban jó esélyük van arra, hogy 2012-ben futamgyőzelemnek örülhetnek.


Idén még nem a világbajnoki cím a Lotus Forma-1-es csapatának célja, francia versenyzője, Romain Grosjean szerint azonban jó esélyük van arra, hogy 2012-ben futamgyőzelemnek örülhetnek.

A brit istálló kiválóan szerepelt a bajnokság negyedik versenyén, Bahreinben, hiszen mindkét pilótája dobogóra állhatott. Kimi Räikkönen Sebastian Vettel mögött a második helyet szerezte meg, míg Romain Grosjeant harmadikként intette le a kockás zászló.

Grosjean a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva nemrégiben arról beszélt, reméli, hogy még idén győzelemnek örülhetnek.

„A téli teszteken kiderült számunkra, hogy nagyon jó autó áll rendelkezésünkre. Fantasztikus volt az év első időmérőjén, Melbourne-ben a harmadik rajthelyet megszerezni, a versenyeken viszont nem jöttek úgy össze a dolgok, ahogy valójában megérdemeltük volna” – nyilatkozta a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka.

„Tudtuk, hogy az autó jó, és keményen dolgozunk a fejlesztéseken, hiszen az idei évben ez kulcsfontosságú lesz. Tudtuk, hogy olyasvalami került a kezünkbe, ami jól működik, így most azon munkálkodunk, hogy a következő versenyeken még jobbá tegyük. Ha pedig minden jól megy majd, akkor még az idei szezonban nyerhetünk.”

Grosjean elárulta, úgy neki, mint csapatának nagy lendületet adott a bahreini remek szereplés, és reméli, hogy idén még sok szép eredményt érnek el.

„Ez volt az első dobogós helyezésem, és nagyon bízom abban, hogy még hasonlóan jó eredményeket érek el a jövőben. Az autósportban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, és nem úgy indult az idei év, ahogy vártuk. Jól teljesítettünk, de csak Kínában és Bahreinben álltak össze igazán a dolgok. És a bahreini viadalt látva azt hiszem, még sok szép eredmény vár ránk. Tudjuk, hogyha minden jól megy, még ennél is jobb helyezéseket érhetünk el.”

Habár bízik a győzelemben, a francia természetesen nem kerget illúziókat: tudja, hogy a bajnoki címre idén még nem sok esélyük van.

„Nagyon szorosnak ígérkezik az idei év, a bajnoki cím pedig nem is szerepel céljaink között. A legjobbra törekszünk, de a célunk a negyedik hely a gyártók versenyében. Jónak tűnünk, ám tisztában vagyunk azzal, hogy még sok munka vár ránk, ha szeretnénk, hogy minden összeálljon és bajnokok legyünk. És miért is ne lehetnénk azok? Szeretnék részese lenni ennek a remek élménynek, világbajnok akarok lenni ezzel az alakulat. Keményen dolgozunk azért, hogy elérjük céljainkat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!