Grosjean: Egyre jobban összeáll a Lotus autója - F1VILÁG.HU

Grosjean: Egyre jobban összeáll a Lotus autója

HIRDETÉS

Nehezen indult a szezon, szépen lassan azonban összeállnak a dolgok a Lotus Forma-1-es csapatánál – így vélekedik Romain Grosjean, az istálló francia versenyzője.


Nehezen indult a szezon, szépen lassan azonban összeállnak a dolgok a Lotus Forma-1-es csapatánál – így vélekedik Romain Grosjean, az istálló francia versenyzője.

Az enstone-i gárda sokat küszködött az előszezonban, illetve a bajnokság első futamain, a Spanyol Nagydíjon azonban Grosjeannak sikerült megszereznie a Lotus idei első pontjait, Monacóban pedig tovább gyarapított az egységek számát.

A francia pilótának Kanadában is esélye volt a pontszerzésre, a hátsó szárnnyal kapcsolatos problémák miatt azonban végül fel kellett adnia a futamot.

A Lotus versenyző ennek ellenére nem csügged, elmondása szerint ugyanis autójuk rengeteg fejlődésen ment keresztül.

„Pozitívak az érzéseim” – mondta Grosjean.

„Bár a kanadai verseny végeredménye talán nem mutatja, komoly előrelépéseket tettünk az autóval, és kezd olyan lenni, mint egy igazi versenygép. Ez nagyon fontos számomra, hiszen segít abban, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle minden egyes kanyarban.”

„Kétségtelen, hogy a szezon elején nem volt túl könnyű és élvezetes vezetni ezt az új generációs versenyautót, de alakul a dolog. Az autóval kapcsolatos érzések fontos aspektusai a fejlesztéseknek, szóval jelentős darabjai a kirakósnak.”

Grosjean abban bízik, a hétvégi Osztrák Nagydíjon ismét versenyképesebb lesz az E22-es konstrukció.

„Amíg nem gurulunk pályára, addig nem fogjuk tudni, de nem hiszem, hogy olyan nagy kihívást jelent majd ez a pálya, mint a monacói, vagy a montreali. Az biztos, hogy kevesebb lassú kanyar van, melyek idén nehézséget okoznak nekünk, és a leszorítóerő szintje is jobban kedvez nekünk itt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!